À l'origine (2009)

Fijne Franse film over een oplichter die erin slaagt een stuk snelweg aan te leggen zonder dat iemand zijn beweegredenen in twijfel trekt, had net zo goed in Hollywood gemaakt kunnen zijn.
play

7,0 details

  • 130 Min
  • Drama
  • Frankrijk
130 Min Frankrijk

De kleinschalige oplichter Paul staat centraal in deze laatste film van regisseur Xavier Giannoli. Paul verdient zijn geld met illegale praktijken, maar is er nooit in geslaagd een grote speler te worden. Als hij toevallig in een klein Frans stadje belandt waar iedereen denkt dat hij is gekomen om het werk te hervatten aan een snelweg, waarvan de bouw enkele jaren terug is stopgezet, denkt Paul (die zich voordoet als Phillipe Miller) dat hij op deze manier gemakkelijk een extra zakcentje kan binnenhalen. De zaken lopen echter uit de hand als hij merkt hoezeer de dorpelingen op hem leunen...

Alt titel
In the Beginning
Regie
Xavier Giannoli
Cast
Gérard Depardieu, François Cluzet, Emmanuelle Devos, Vincent Rottiers, Corinne Masiero, Soko, Patrick Descamps, Nathalie Boutefeu, Patrick Bonnel, Stefan Wojtowicz, Stéphane Jobert, Eric Herson-Macarel, Brice Fournier, François Loriquet, Frank Andrieux.
Release
11.11.2009
Release DVD
15.11.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Xavier Giannoli | Cast: Francois Cluzet (Paul/Phillipe Miller), Emmanuelle Devos (Stephane), Gérard Depardieu (Abel), Vincent Rottiers (Nicolas), Brice Fournier (Louis), Patrick Descamps (Bollard), Stéphane Jobert (Patrick), e.a. | Speelduur: 130 minuten | Jaar: 2009

Het heeft even geduurd voor we À l’Origine in de Nederlandse bioscopen konden bewonderen. De film ging al in mei 2009 in première op het filmfestival van Cannes en leek daarna in de vergetelheid te belanden totdat een distributeur alsnog besloot de verdwaalde film in Nederland uit te brengen. Het is meer dan terecht, want À l’Origine is een van de betere Franse films van de laatste tijd die bovendien een bijzonder universeel verhaal vertelt.

De kleinschalige oplichter Paul staat centraal in deze laatste film van regisseur Xavier Giannoli. Paul verdient zijn geld met illegale praktijken, maar is er nooit in geslaagd een grote speler te worden. Als hij toevallig in een klein Frans stadje belandt waar iedereen denkt dat hij is gekomen om het werk te hervatten aan een snelweg, waarvan de bouw enkele jaren terug is stopgezet, denkt Paul (die zich voordoet als Phillipe Miller) dat hij op deze manier gemakkelijk een extra zakcentje kan binnenhalen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.