Le moine

Le moine (2011)

6,3 details

  • 101 Min
  • Thriller
  • Spanje
  • Frankrijk
101 Min Spanje

Bij zijn geboorte werd Ambrosio achtergelaten aan de poorten van het klooster van de broeders Kapucijnen. Hij wordt door hen opgevoed en groeit uit tot één van de meeste gekende predikers van Spanje, bewonderd om zijn enthousiasme en gevreesd voor zijn onverzettelijkheid. Overtuigd van deugdzaamheid en gerechtigheid, gelooft broeder Ambrosio dat hij immuun is voor verleiding. De komst van een mysterieuze nieuwe leerling monnik brengt zijn overtuiging aan het wankelen en leidt hem naar het pad van de zonde.

Alt titel
The Monk
Regie
Dominik Moll
Cast
Sergi López, Geraldine Chaplin, Vincent Cassel, Catherine Mouchet, Déborah François, Martine Vandeville, Jordi Dauder, Javivi, Serge Feuillard, Pierre-Félix Gravière, Joséphine Japy, Roxane Duran, Frédéric Noaille, Ernst Umhauer, Jean-Francois Vendroux.
Budget
$ 11.000.000
Opbrengst
$ 807.535
Release
11.07.2011
Release NL
01.09.2011
Release DVD
22.11.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Dominik Moll | Cast: Vincent Cassel (Ambrosio), Déborah François (Valerio), Joséphine Japy (Antonia), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2011

Ambrosio’s wereld is de kerk. Als baby werd hij er te vondeling gelegd en sindsdien schopte hij het tot een begenadigd priester. Opgegroeid binnen de muren van het klooster weet hij zijn godsdienst tot in de perfectie uit te voeren. Een ideale leefomgeving lijkt het, maar in feite is Ambrosio als een dier dat in gevangenschap groot is geworden. Zodra hij in contact komt met de buitenwereld wordt duidelijk hoe zwak hij eigenlijk is.

Dat contact komt in de vorm van Valerio, een vreemde jongen die vanwege ernstige brandwonden altijd een masker draagt. Bij een normaal mens zouden meteen de alarmbellen gaan rinkelen, maar Ambrosio besluit hem onder zijn hoede te nemen en ziet geen gevaar in de anonieme nieuwkomer. Dat zelfs hij, de alwetende monnik, door de duivel op de proef gesteld kan worden, zal hij zich niet hebben gerealiseerd.

videotrailers & clips