Isabelle

Isabelle (2011)

5,6 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Nederland
100 Min Nederland

Als de mismaakte kunstenares Jeanne (Tineke Caels), gedreven door jaloezie, de mooie en gevierde filmactrice Isabelle (Halina Reijn) ontvoert, ontstaat er tussen de vrouwen een bloedstollende psychologische strijd op leven en dood. Jeanne wil Isabelle doen verhongeren om zodoende een schilderij te maken dat de aftakeling van de mens illustreert.

Regie
Ben Sombogaart
Cast
Wim Opbrouck, Halina Reijn, Tineke Caels.
Release
22.09.2011
Release NL
22.09.2011
Release DVD
10.01.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Ben Sombogaart | Cast: Halina Reijn (Isabelle Bos), Tineke Caels (Jeanne), Wim Opbrouck (Bernard), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2011

In de eerste vijf minuten van Isabelle komen zo ongeveer alle vooroordelen die er bestaan over de Nederlandse film wel voorbij. We zien een naakte vrouw in de vorm van Halina Reijn, dialogen die zo houterig zijn dat je tenen er spontaan krom van worden en een parade aan bekende Nederlanders, die niets toevoegen aan de film en alleen maar afleiden. Het is een slecht begin van een teleurstellende film van Ben Sombogaart, die maar nooit spannend wil worden.

Isabelle is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tessa de Loo en gaat over de Nederlandse actrice Isabelle Bos. Het leven lacht Isabelle toe, ze is zeer succesvol in haar werk en in de liefde en wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste vrouwen van het land. Als ze op vakantie gaat in de Vlaamse Ardennen, wordt zij ontvoerd door de misvormde Jeanne die jaloers is op haar schoonheid. Isabelle wordt wekenlang vastgehouden in de kelder door deze Jeanne en krijgt in die tijd vrijwel niets te eten. Ze verhongert en kan maar niet ontsnappen uit de ijzeren greep van de Vlaamse en haar hond, ironisch genoeg George Clooney genaamd.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Isabelle Nieuwsberichten

  • Veel nieuwe afbeeldingen uit Isabelle

    Veel nieuwe afbeeldingen uit Isabelle

    Arman Avsaroglu,

    Het uitgemergelde lichaam van Halina Reijn in de nieuwe film van regisseur Ben Sombogaart.

  • Trailer Isabelle

    Trailer Isabelle

    Arman Avsaroglu,

    Halina Reijn wordt uitgehongerd in de nieuwe film van Ben Sombogaart (De Tweeling, De Storm).