The Darkest Hour (2011)

The Invasion Begins Christmas Day

Deze scifi-actiethriller van de producent van Night Watch en Wanted tapt te veel uit hetzelfde vaatje en laat de potenties onderbenut.
play

4,0 details

  • 89 Min
  • Actie
  • Horror
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
  • Rusland
89 Min Verenigde Staten

Buitenaardse wezens zijn geland op aarde en hebben het complete elektrische netwerk op de planeet platgelegd. Hierdoor is de mensheid niet in staat om zich te organiseren en terug te vechten. De buitenaardse wezens jagen systematisch op het ongeorganiseerde hopeloze leger. Ondertussen probeert een kleine groep Amerikaanse toeristen in Moskou hun krachten te bundelen, in een poging de indringers te stoppen voordat de volledige mensheid is uitgeroeid.

Regie
Chris Gorak
Cast
Joel Kinnaman, Emile Hirsch, Max Minghella, Olivia Thirlby, Rachael Taylor, Dato Bakhtadze, Pyotr Fyodorov, Yuri Kutsenko, Veronika Ozerova, Artur Smolyaninov, Nikolay Efremov, Ivan Gromov, Vladimir Jaglich, Anna Roudakova, Alexsandr Chernyh, Georgiy Gromov, Aleksandr Chernykh.
Budget
$ 44.000.000
Opbrengst
$ 64.626.786
Release
25.12.2011
Release NL
12.01.2012
Release DVD
15.05.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Chris Gorak | Cast: Emile Hirsch (Sean), Max Minghella (Ben), Olivia Thirlby (Natalie), Rachael Taylor (Anne), Joel Kinnaman (Skyler), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2011

Of het nu gaat om Times Square in Vanilla Sky of Londen in 28 Days Later, er gaat een immense fascinatie uit van een compleet uitgestorven wereldstad. In The Darkest Hour van Chris Gorak komt Moskou er verlaten bij te liggen. De wereld is aangevallen door verwoestende buitenaardse energetische krachten. Zodra je ermee in contact komt, word je tot stof gereduceerd. De flink uitgedunde bevolking van de Russische hoofdstad houdt zich schuil in kelders en zolders. Het gevaar loert overdag, omdat het buitenaardse gespuis dan bijna niet op te merken is.

Deze apocalyptische setting wordt opgehangen aan een flutverhaaltje over de twee jonge Amerikaanse zakenmannetjes Sean en Ben die in Moskou hun idee voor een locatiegebonden sociaal netwerk aan de man proberen te brengen. Niet lang na hun aankomst bij het hoofdkantoor van hun toekomstige zakenpartner, komen ze erachter dat de sluwe Zweed Skyler er met hun concept vandoor is. Een illusie armer besluiten de twee vrienden het op een zuipen te zetten in een nachtclub, waar ze twee toeristes tegen het bevallige lijf lopen. Met de komst van Skyler naar diezelfde uitgaanstent en het begin van de invasie zijn de krakkemikkige fundamenten van The Darkest Hour gelegd. De vijf zetten het op een rennen en zijn op elkaar aangewezen.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

The Darkest Hour Nieuwsberichten

Laatste reacties

meneeraart

"...5.2 kom op kan hoger zo laag verdiend deze veel nou ook niet! Het begin van de film was echt top zat......"

Banned

"...Als je de definitie van slecht wilt weten : The Darkest Hour!..."

IvarW

"...Nog een keer bekeken, ik verander mijn cijfer toch in 2/10..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Darkest Hour

acties