The Secret Life of Walter Mitty

The Secret Life of Walter Mitty (2013)

Stop dreaming. Start living.

Verfilming van beroemd verhaal is meer commercial dan speelfilm.
play

6,5 details

  • 114 Min
  • Avontuur
  • Komedie
  • Drama
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
114 Min Verenigde Staten

'The Secret Life of Walter Mitty' betreft een remake van de gelijknamige film uit 1947, die gebaseerd was op een kort verhaal van James Thurber. Hierin probeert een pantoffelheld zijn frustraties te overwinnen door zich zijn leven voor te stellen als onbevreesde vliegtuigpiloot, een briljante dokter en vele andere beroepen.

Regie
Ben Stiller
Cast
Ben Stiller, Shirley MacLaine, Joey Slotnick, Adam Scott, Adrian Martinez, Kathryn Hahn, Terence Bernie Hines, Kristen Wiig, Gary Wilmes, Grace Rex, Jon Daly, Paul Fitzgerald, Alex Anfanger, Amanda Naughton, Nolan Carley.
Budget
$ 90.000.000
Release
25.12.2013
Release NL
02.01.2014
Release DVD
29.04.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Ben Stiller | Cast: Ben Stiller (Walter Mitty), Kristen Wiig (Cheryl Melhoff), Sean Penn (Sean O'Connell), Adam Scott (Ted Hendricks), Shirley MacLaine (Edna Mitty), e.a. | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2013

Walter Mitty werkt al zestien jaar op de fotoafdeling van het LIFE magazine. Hij is een introverte en verlegen man die alleen in zijn avontuurlijke en heroïsche dagdromen weet te ontsnappen uit zijn gezapige leven. Walter is heimelijk verliefd op collega Cheryl, maar weet haar alleen in deze dagdromen voor zich te winnen. Cheryl is volgens haar onlinedatingprofiel op zoek naar een avontuurlijke en creatieve man: precies de eigenschappen die Walter ontbeert.

Op een dag wordt bekend dat LIFE magazine voortaan als website verder gaat. Er wordt nog één laatste nummer uitgegeven. Op de cover van het laatste nummer moet een foto komen te staan van de beroemde natuurfotograaf Sean O'Connell. Het negatief van deze foto blijkt echter onvindbaar. Omdat er gedwongen ontslagen dreigen, is er voor Walter geen slechter moment denkbaar voor deze blunder. O'Connell is onbereikbaar, dus zit er voor Walter maar één ding op: hij moet de fotograaf, voor het laatst gezien in Groenland, achterna reizen in de hoop dat deze het negatief nog heeft. Voor het eerst maakt Walter in het echt een avontuur mee...

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

The Secret Life of Walter Mitty Nieuwsberichten