The Company You Keep (2012)

You can't escape the past

Imponerende sterrencast onder leiding van Redford schetst beeld van terreurgroep The Weathermen.
play

6,2 details

  • 125 Min
  • Thriller
  • Verenigde Staten
125 Min Verenigde Staten

De voormalig militant en politiek activist Jim Grant (Robert Redford) leidt al dertig jaar lang een ondergedoken bestaan. Al decennia lang staat hij op de de lijst van meest gezochte mensen van de FBI wegens een gewapende bankoverval. Wanneer een vastberaden journalist zijn ware identiteit ontdekt, is hij gedwongen om op de vlucht te slaan. Om de toekomst van zijn jonge dochter veilig te stellen, zal hij zich moeten verzoenen met zijn eigen veelbewogen verleden.

Regie
Robert Redford
Cast
Robert Redford, Shia LaBeouf, Anna Kendrick, Susan Sarandon, Nick Nolte, Stanley Tucci, Terrence Howard, Richard Jenkins, Sam Elliott, Brendan Gleeson, Chris Cooper, Julie Christie, Stephen Root, Brit Marling, Jackie Evancho.
Opbrengst
$ 5.133.027
Release
06.09.2012
Release NL
23.05.2013
Release DVD
03.09.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Robert Redford | Cast: Robert Redford (Jim Grant/Nick Sloane), Shia LaBeouf (Ben Shepard), Julie Christie (Mimi Lurie), Susan Sarandon (Sharon Solarz), Chris Cooper (Daniel Sloan), Stanley Tucci (Ray Fuller), Nick Nolte (Donald Fitzgerald), Richard Jenkins (Jared Lewis), Anna Kendrick (Diana), Brendan Gleeson (Henry Osborne), e.a. | Speelduur: 121 minuten | Jaar: 2013

In de jaren zestig ontstond uit onvrede over de Vietnamoorlog de terreurgroep The Weathermen. Ze waren verantwoordelijk voor een aantal bomaanslagen op overheidsgebouwen, waarbij geen mensen om het leven kwamen. In The Company You Keep wordt uitgegaan van het fictieve scenario dat bij een actie van The Weathermen toch iemand omkwam, waarna de verantwoordelijken op de vlucht zijn geslagen.

Dertig jaar na deze aanslag hebben de vluchters allemaal een nieuw leven opgebouwd onder een nieuwe identiteit. Maar dan besluit Sharon Solarz, een van deze leden, zich na dertig jaar over te geven aan de FBI. Ze veroorzaakt hiermee ongewild een kettingreactie. De lokale journalist Ben Shepard raakt namelijk in de ban van Sharon en haar verhaal en besluit wat graafwerk te verrichten. Hij komt uit bij advocaat Jim Grant, die vervolgens op de vlucht slaat. Ben probeert Grant op te sporen, evenals de autoriteiten. Grant blijkt namelijk Nick Sloane te zijn, een van de andere gezochte leden van The Weathermen. Ben is ervan overtuigd dat het verhaal niet klopt en Grant onschuldig is. Maar waarom zou je op de vlucht slaan voor iets dat je niet hebt gedaan?

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Company You Keep Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Company You Keep

acties