L'avocat (2010)

5,5 details

  • 102 Min
  • Thriller
  • Frankrijk
102 Min Frankrijk

Léo, een jonge ambitieuze advocaat, krijgt een baan aangeboden van Paul Vanoni, een zakenman die banden heeft met de maffia. Léo is aanvankelijk wat terughoudend en beducht voor het verleden van Vanoni, maar uiteindelijk hapt hij toe. Hij stort zich vol toewijding op z’n werk en de samenwerking met Vanoni is dan ook een succes, maar Léo vergeet al snel regel nummer één: begin nooit een vriendschap met een cliënt. Hoe dichter hij bij Vanoni komt, hoe vaker hij geconfronteerd wordt met diens zaken: illegale storting van giftig afval, moord, verdwenen getuigen. Het wordt duidelijk dat de politie Léo schaduwt en dat alles wat hij weet gevaarlijk kan zijn. Hij raakt verwikkeld in een dodelijk raderwerk en moet nu een middel vinden om zijn familie, zijn werk en zijn leven te beschermen.

Alt titel
The Counsel
Regie
Cédric Anger
Cast
Benoît Magimel, Eric Caravaca, Aïssa Maïga, Samir Guesmi, Barbet Schroeder, Gilbert Melki, Laurent Claret, Robert Lucibello, Gilles Matheron, Olivier Loustau, Abdelkader Bouallaga, Jean-Claude Dumas, Grégoire Aubert, Thomas Klotz, Jeanne Corporon.
Release
09.08.2010

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

L'avocat

acties