Bennie Stout (2011)

6,1 details

  • 93 Min
  • Familiefilm
  • Nederland
93 Min Nederland

Nederland, jaren dertig. Benjamin Stout doet zijn naam vaak eer aan. Samen met zijn zeepkist, een zelfgemaakt trapauto, zet hij de boel regelmatig op stelten. Bovenaan zijn verlanglijstje voor Sinterklaas staat de nieuwe glimmende trapauto die hij in de etalage van de speelgoedwinkel heeft gezien. Maar het is crisistijd en Bennie¬ís vader besluit om voorlopig in Spanje te blijven om extra geld te verdienen. Bennie heeft nu nog maar één wens: Sinterklaas moet er voor kunnen zorgen dat zijn vader snel thuis komt zodat ze met de hele familie pakjesavond kunnen vieren. Al snel komt Bennie erachter dat het niet zo makkelijk is. Hij besluit zijn vader zelf op te halen. Hij schrijft zijn naam bij de 'stoute kinderen' in Het Grote Boek van Sinterklaas. Want als 'stout jongetje' moet hij in de zak mee naar Spanje...

Regie
Johan Nijenhuis
Cast
Julian Ras, Hanna Verboom, Diederik Ebbinge, Bas Keijzer, Wilbert Gieske, Febe Bakema, Koen Dobbelaer, Plien van Bennekom, Bianca Krijgsman, Remon van Dijk, Irene Moors, Merel Boot, Pieter Lossie, Marijn Bekkenk, Koert-Jan de Bruijn.
Release
06.10.2011
Release NL
06.10.2011
Release DVD
23.10.2012

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Johan Nijenhuis | Cast: Koen Dobbelaer (Bennie Stout), Hanna Verboom (Rietje), Bram van der Vlugt (Sinterklaas), Marijn Bekkenk (Steven Stout), Febe Bakema (Hadewich), Pieter Lossie (Roderick), Diederik Ebbinge (De Burgemeester), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2011

Bij het verschijnen van de horrorfilm Sint trok Costa-regisseur Johan Nijenhuis flink van leer tegen diens geestelijk vader Dick Maas. Inzet van de strijd was de filmposter waarmee ons land volgeplakt was. Tijdens een kort geding betoogde Nijenhuis dat de kids die nog in Sinterklaas geloofden de aardedonkere afbeelding van de kindervriend van Maas veel te eng vonden. De aanklager werd in het ongelijk gesteld en Maas had voor een prikkie de best denkbare publiciteitscampagne. De naam van moraalridder Nijenhuis is niet altijd synoniem aan goede smaak en de filmmaker liep wellicht al wat vooruit op zijn eigen Sintplannen. De goedheiligman is namelijk weer hot en elk jaar lijkt er meer concurrentie te komen in het nedersubgenre van de Sinterklaasfilm.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

JamesBond

"...1 van de leukere Sinterklaas films! 8/10..."

barbara81

"...Superleuke film voor kinderen vanaf 3 jaar. Het is alleen zo jammer van die Gooische 'R' Dat was ech......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Bennie Stout

acties