We Bought a Zoo (2011)

A true zoo story.

Matt Damon koopt een dierentuin om het verlies van zijn vrouw te verwerken. Helaas zijn alle dieren net zo depressief als hijzelf.
play

6,6 details

  • 124 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
124 Min Verenigde Staten

Gebaseerd op de memoires van Benjamin Mee, gaat de film over een weduwnaar die besluit een verlaten dierentuin te kopen om een frisse start te maken. Samen met zijn kinderen probeert hij de dierentuin op te knappen voor de grote opening.

Regie
Cameron Crowe
Cast
Scarlett Johansson, Matt Damon, Elle Fanning, Thomas Haden Church, John Michael Higgins, Patrick Fugit, J.B. Smoove, Angus Macfadyen, Colin Ford, Stephanie Szostak, Maggie Elizabeth Jones, Kym Whitley, Carla Gallo, Michael Panes, Todd Stanton.
Budget
$ 9.450.000
Opbrengst
$ 120.081.841
Release
23.12.2011
Release NL
19.04.2012
Release DVD
28.08.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Cameron Crowe | Cast: Matt Damon (Benjamin Mee), Scarlett Johansson (Kelly Foster), Thomas Haden Church (Duncan Mee), Colin Ford (Dylan Mee), Maggie Elizabeth Jones (Rosie Mee), Elle Fanning (Lily Miska), e.a. | Speelduur: 124 minuten | Jaar: 2011

We Bought a Zoo doet denken aan het begin dit jaar zo populaire The Descendants. Twee films waarin mannen met jonge kinderen met het verlies van hun vrouw moeten zien om te gaan. Misschien dat We Bought a Zoo daarom zoveel kritiek heeft gekregen. De film maakt namelijk net iets makkelijkere keuzes dan The Descendants en leunt veel sterker op het spel van Matt Damon dan The Descendants op George Clooneys werk. Toch is het allemaal minder extreem dan sommige critici ons willen doen geloven. Net zoals The Descendants niet het meesterwerk was dat velen ervan maakten, is We Bought a Zoo verre van een mislukking.

Als de vrouw van Benjamin overlijdt, blijft hij achter met zoon Dylan en dochter Rosie. Veel ervaring met opvoeden heeft hij niet, want voor zijn journalistieke baan was hij veel op pad en weinig thuis. Hoewel zijn baas hem een lucratieve klus als blogger aanbiedt om Benjamin voor de krant te behouden besluit hij ontslag te nemen. Zo heeft hij meer tijd voor zijn kinderen, maar bovenal is hij weg bij alles was hem aan het leven met zijn vrouw doet herinneren.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

We Bought a Zoo Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Bijzonder mooie, af en toe leuke, film. Waar gebeurd en toch een prima verhaaltje dat geschikt is v......"

Olrik

"...We Bought A Zoo is echt een feelgood film die erg leuk is om met het hele gezin te bekijken. De cas......"

Schaapindewei

"...Weduwnaar Benjamin Mee (Matt Damon) heeft moeite met de opvoeding van zijn zoon en dochter na het ve......"

We Bought a Zoo

acties