Submarine (2010)

A comedy that doesn't let principles stand in the way of progress.

Een tiener moet zich staande houden in een uithoek van Wales. Dat is door zijn sociale onbeholpenheid en enorme gebrek aan zelfkennis niet gemakkelijk.
play

7,4 details

  • 97 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
97 Min Verenigd Koninkrijk

We ontmoeten de vijftienjarige Oliver Tate. In zijn hoofd is hij een genie, in realiteit is hij sociaal onberekenbaar en niet populair. Deze zomer heeft hij als doel om zijn maagdelijkheid kwijt te raken en het huwelijk van zijn ouders te redden. Zijn moeder staat namelijk op het punt er vandoor te gaan met haar danspartner.

Regie
Richard Ayoade
Cast
Sally Hawkins, Paddy Considine, Noah Taylor, Gemma Chan, Craig Roberts, Yasmin Paige, Steffan Rhodri, Sion Tudor Owen, Darren Evans, Elinor Crawley, Melanie Walters, Adrienne O'Sullivan, Lily McCann, Otis Lloyd, Osian Cai Dulais.
Opbrengst
$ 864.659
Release
12.09.2010
Release NL
22.09.2011
Release DVD
24.01.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Richard Ayoade | Cast: Craig Roberts (Oliver Tate), Noah Taylor (Lloyd Tate), Paddy Considine (Graham Purvis), Yasmin Paige (Jordana Bevan), Sally Hawkins (Jill Tate), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2010

De vijftienjarige Oliver Tate is een fantastisch individu. Hij is slim en sociaal capabel. Althans, dat vindt hij zelf. In werkelijkheid is Oliver Tate niet populair en woont hij met zijn depressieve vader en overbezorgde moeder in een uithoek van Wales. En misschien wel het belangrijkste van alles: hij is nog maagd.

Richard Ayoade (Moss uit de tv-serie The IT Crowd) maakt met dit speelfilmdebuut een wereld in een wereld en die wereld heet Oliver Tate. Deze tiener is heerlijk vol van zichzelf, maar zijn werkelijkheid loopt parallel aan de echte. Hij moet zich net als alle andere tieners staande zien te houden en langzaam volwassen zien te worden. Oliver doet dat onbeholpen, maar berekenend. Zo wordt het tijd dat hij een vriendin krijgt, maar niet omdat hij per se achter de meiden aan wil, maar omdat hem dat populariteit oplevert.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Timme

"...Submarine is een mooie film over het leven van de puber Oliver Tate. De acteurs spelen erg goed in d......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Submarine

acties