The Gray Man

The Gray Man (2022)

Een overdosis actie in plaats van spannende intriges in dit kat-en-muisspel met de CIA.
play

5,8 details

  • 122 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Tsjechië
122 Min Verenigde Staten

In 'The Gray Man' maken we kennis met voormalig CIA-agent en doorgewinterde huurmoordenaar Court Gentry (Ryan Gosling), ook wel bekend als Sierra Six. Na een flinke tijd in de federale gevangenis wordt Gentry gerekruteerd door zijn contactpersoon Donald Fitzroy (Billy Bob Thornton). Maar dit keer zijn de rollen omgedraaid en blijkt Six zelf een doelwit te zijn. Zijn ex-collega Lloyd Hansen (Chris Evans) heeft een wereldwijde klopjacht op hem ingezet en doet er alles aan om Six uit te schakelen. Agent Dani Miranda (Ana de Armas) schiet Six te hulp en dat blijkt hij hard nodig te hebben…

Regie
Anthony Russo
Joe Russo
Cast
Alfre Woodard, Deobia Oparei, Billy Bob Thornton, Chris Evans, Wagner Moura, Ryan Gosling, Daz Crawford, Jimmy Jean-Louis, Callan Mulvey, Scott Haze, Martin William Harris, Robert Kazinsky, Dhanush, Ana de Armas, Rege-Jean Page, Julia Butters, Jessica Henwick, Dana Aliya Levinson, Karen Jin Beck, Aishwarya Sonar.
Release
13.07.2022
Release NL
13.07.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Anthony Russo, Joe Russo | Scenario: Joe Russo, Christopher Markus, Stephen Mcfeely | Cast: Ryan Gosling (Court Gentry), Chris Evans (Lloyd Hansen), Ana de Armas (Dani Miranda), Billy Bob Thornton (Donald Fitzroy), e.a. | Speelduur: 127 minuten | Jaar: 2022

De kleur grijs wordt onder andere geassocieerd met neutraliteit, betrouwbaarheid en elegantie. Het perfecte midden tussen wit en zwart. Er zijn blijkbaar vijftig tinten van en het doet ook denken aan slecht weer, ouderdom, onverschilligheid en verveling. Welke betekenis krijgt de kleur in deze adaptatie van Mark Greaneys gelijknamige boek? Verwijst het naar de vertrouwde formule van het spionagegenre? Illustreert het de besluiteloosheid van de Russo-broeders om de film meer richting te geven? Of is het simpelweg de kleur die overblijft als je actie met komische noten en thrillerelementen mengt?

Court Gentry (de grijze man) wordt door de CIA gerekruteerd voor het geheime Sierra-programma, waarin gedetineerden een kans krijgen hun straf buiten de cel door te brengen. Hij wordt ingezet voor de vuile klusjes waar de CIA graag plausibele onwetendheid over heeft, en opereert in het grijze gebied tussen moreel en onwettelijk. De grijze man komt in het bezit van een usb-stick die bewijst dat zijn leidinggevende het programma voor zijn eigen corrupte doeleinden gebruikt. In de klopjacht die hierop volgt moet Court uit handen blijven van geduchte huurmoordenaar Lloyd Hansen, terwijl hij tegelijk de ontvoerde dochter van zijn dierbare vriend moet zien te redden.

videotrailers & clips

alle artikelen (41)

The Gray Man Nieuwsberichten