Medianeras

Medianeras (2011)

6,7 details

  • 95 Min
  • Drama
  • Argentinië
  • Spanje
  • Duitsland
95 Min Argentinië

Martin woont alleen in Buenos Aires en is webdesigner. Stukje bij beetje lukt het hem om uit de afzondering van zijn eenkamerappartement en zijn virtuele wereld te stappen. Mariana heeft net haar langdurige relatie uitgemaakt. Haar hoofd is een puinhoop, net als het appartement waar ze verblijft. Martin en Mariana wonen tegenover elkaar in dezelfde straat, maar ontmoeten doen ze elkaar nooit. Ze komen op dezelfde plekken, maar merken elkaar nooit op. Hoe kunnen ze elkaar ontmoeten in een stad van drie miljoen inwoners? Eenzaamheid in de stad. Buenos Aires. Medianeras. Wat hen van elkaar verwijdert is wat hen bij elkaar brengt.

Alt titel
Sidewalls
Regie
Gustavo Taretto
Cast
Adrián Navarro, Pilar López de Ayala, Rafael Ferro, Inés Efron, Carla Peterson, Javier Drolas, Romina Paula.
Budget
$ 11.000.000
Release
01.02.2011
Release NL
27.10.2011
Release DVD
21.02.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Gustavo Taretto | Cast: Javier Drolas (Martin), Pilar López de Alaya (Mariana), Inés Efron (Ana), Adrián Navarro (Lucas), Rafael Ferro (Rafa), Carla Peterson (Marcela), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2011

De niet te remmen digitale revolutie heeft onze aardbol een stuk kleiner gemaakt, al is het er allemaal niet persoonlijker op geworden. De Argentijnse Martin heeft in zijn kleine eenkamerappartement de hele wereld binnen handbereik. Film kijken, shoppen, werken, tot zijn gerief komen en stressen doet hij allemaal op de digitale snelweg. De webdesigner lijdt aan fobieën en heeft van zijn psycholoog de opdracht gekregen om de boze buitenwereld met zijn fotocamera vast te leggen. Tegenover hem woont de mooie, maar eenzame Mariana, een architect met een bijbaan als etaleur en een voorkeur voor de foute mannen.

De twee dertigers uit Buenos Aires komen op dezelfde plekken, onbewust van elkaars bestaan. Ze verzuipen in eenzaamheid en het isolement van de grote stad. De wildgroei aan gebouwen verbeeldt de vele verschijningsvormen en karakters van de bewoners: lelijk, mooi, saai, stijlvol, knus en megalomaan. Met deze filosofische analogie opent Gustavo Taretto zijn debuut Medianeras (letterlijk vertaald: tussenmuren). Met een snelle montage en een gevatte voice-over sleurt de filmmaker je zijn wereld binnen die hij deelt met nog 2,8 miljoen andere grootstedelingen.

videotrailers & clips