Impardonnables

5,7 details

  • 111 Min
  • Drama
  • Frankrijk
111 Min Frankrijk

Francis, zestig jaar en succesvol schrijver trekt zich terug in Venetië om er in alle rust zijn volgende roman te schrijven. Hij ontmoet er de mooie Judith. Het is liefde op het eerste gezicht. Maar al snel maakt het geluk plaats voor achterdocht en ontstaat er een bevreemdende verhouding tussen een oude schrijver, een moderne vrouw en duistere praktijken. Een meeslepend drama over liefde, verraad en vergeving in het mooie en romantische Venetië. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Philippe Djian.

Regie
André Téchiné
Cast
Carole Bouquet, Alexis Loret, André Dussollier, Adriana Asti, Mélanie Thierry, Mauro Conte, Zoé Duthion, Sandra Toffolatti, Andrea Pergolesi.
Release
09.09.2011
Release NL
27.10.2011
Release DVD
03.01.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: André Téchiné | Cast: André Dussollier (Francis), Carole Bouquet (Judith), Mélanie Thierry (Alice), Adriana Asti (Anna Maria), Mauro Conte (Jérémie), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2011

De personages die het nieuwste relationele drama van André Téchiné bevolken, zijn allesbehalve gemakkelijk te doorgronden. Deze kwalificatie mag dan van toepassing zijn op een groot deel van het werk van de vooraanstaande cineast, het heeft hem nooit echt opgespeeld. In zijn Impardonnables doen de hoofd- en zelfs bijfiguren allemaal wel iets onvergeeflijks; de titel zegt het eigenlijk al. Door hun fouten en tekortkomingen is niets menselijks ze vreemd. Het is echter bijzonder lastig om begrip of sympathie voor hun handelen op te brengen. Hiervoor laten ze te weinig het achterste van hun tong zien. De Venetiaanse setting en een bataljon aansprekende acteurs trekken dit nog enigszins recht.

In ruim honderd minuten leren we de getroebleerde schrijver Francis kennen, die na zijn bestseller weinig fatsoenlijks meer uit zijn pen heeft laten vloeien. Hij probeert inspiratie te vinden in Venetië, maar valt als een blok voor makelaar Judith die voor hem een tijdelijk onderkomen moet zien te vinden. Een tijdsprong later zijn de twee getrouwd en krijgt de auteur de verdwijning van zijn vlotjes geïntroduceerde dochter Alice voor zijn kiezen. Een bejaarde privédetective moet achter de waarheid zien te komen, maar zij heeft weer een zoon die net uit de bak is gekomen. Het scala aan gebeurtenissen lijkt een afleidingsmanoeuvre van Téchiné om niet tot de kern te hoeven komen.

videotrailers & clips