Razend (2011)

Deze vijfde Carry Slee-verfilming is meer van hetzelfde. Regisseur Dave Schram verstaat wederom zijn vak, maar is toe aan nieuw bronmateriaal.
play
Nederland

Sven (15) wil regisseur worden en is al volop bezig met filmen. Hij filmt vooral zijn vrienden die aan free running doen en zet de filmpjes dan op Youtube. Hij vraagt Roosmarijn om mee te werken aan zijn eerste speelfilm. Zij mag echter niet te weten komen dat hij thuis regelmatig een pak rammel krijgt. Het lukt hem zijn blauwe plekken voor iedereen verborgen te houden totdat hij er op een dag zo slecht aan toe is dat hij bij zijn oma onderduikt. Daardoor mist hij zijn verjaardag. Roosmarijn denkt dat hij haar niet meer leuk vindt en ook zijn vrienden zijn boos op hem. Hij besluit om voor eens en voor altijd met zijn vader af te rekenen, totdat hij ontdekt waarom zijn vader hem slaat.

Regie
Dave Schram
Cast
Abbey Hoes, Thijs Römer, Mingus Dagelet, Ariane Schluter, Olga Zuiderhoek, Hassan Slaby, Ko Zandvliet, Roos Dickmann, Nick Golterman, Juliet Daalder, Lenart Timmerman, Bowy Goudkamp, Sander de Heer, Tim Holwirda, Jopephine Houtman, Tahira Kik, Carlijn Kiewiet.
Release
12.10.2011
Release NL
13.10.2011
Release DVD
07.02.2012

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Dave Schram | Cast: Ko Zandvliet (Sven), Abbey Hoes (Roosmarijn), Mingus Dagelet (Bart), Lennart Timmerman (Lennart), Ariane Schluter (Anna), Sander de Heer (Wim), Olga Zuiderhoek (Oma), Thijs Römer (Bob), e.a.| Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2011

Razend markeert de vierde Carry Slee-verfilming van Dave Schram. De Amstelveense filmmaker opereert met zijn productiemaatschappij Shooting Star binnen een hecht solide team, dat mede bestaat uit zijn vrouw Maria Peters. Zij leverde onlangs nog het wisselend ontvangen Sonny Boy af en stond aan het roer van Afblijven, eveneens gebaseerd op een jeugdboek van Slee. Peters is bovendien als (mede)scenarist verbonden aan alle vijf Slee-bewerkingen die tot op heden gerealiseerd werden. Er zat een opgaande lijn in deze echtelijke samenwerkingsprojecten, maar hun nieuwste doet op kwalitatief gebied een klein stapje terug.

videotrailers & clips

Laatste reacties

chelsea070

"...Ik ben gister naar deze film geweest! ik vond hem echt super en ook wel een beetje zielig, omdat je......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Razend

acties