Een meesterlijke mix van drama en thriller met feilloze vertolkingen. Het knap geconstrueerde verhaal neemt een loopje met de kijker, zonder alles voor te kauwen.
play

7,0 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Mystery
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

Hoofdpersonage Martha ontsnapt aan een gewelddadige sekte en gaat wonen bij haar zus Lucy en haar man Ted. Ze wordt echter achtervolgd door pijnlijke herinneringen en toenemende angstaanvallen, waardoor het contact met haar familie steeds lastiger wordt. De angst slaat over in paranoia en haar leven staat op instorten.

Regie
Sean Durkin
Cast
Elizabeth Olsen, John Hawkes, Sarah Paulson, Christopher Abbott, Hugh Dancy, Julia Garner, Brady Corbet, Maria Dizzia, Louisa Krause, Tobias Segal, Adam David Thompson, Lauren Molina, Allen McCullough, Gregg Burton, Louisa Braden Johnson.
Opbrengst
$ 3.538.446
Release
21.10.2011
Release NL
12.04.2012
Release DVD
14.08.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Sean Durkin | Cast: Elizabeth Olsen (Martha), John Hawkes (Patrick), Sarah Paulson (Lucy), Hugh Dancy (Ted), Brady Corbett (Watts), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2011

Martha is haar echte naam. Ze wordt door de leden van de commune waarbij ze zich heeft aangesloten Marcy May genoemd. Als de vrouwen daar de telefoon opnemen dan stellen ze zich standaard voor als Marlene. Martha, zoals we haar voor het gemak maar zullen noemen, ontsnapt in het begin van het psychologische drama dat haar namen draagt uit de commune, die eigenlijk gewoon een sekte is. Compleet verward klopt het meisje aan bij haar oudere zus Lucy. Zij heeft met haar nieuwe man, de Britse architect Ted, tijdelijk haar intrek genomen in een groot zomerhuis gelegen aan een meer. De twee zussen hebben al geruime tijd geen contact meer gehad. Lucy heeft er dan ook geen idee van wat Martha allemaal in de sekte overkomen is.

De sekte wordt geleid door de charismatische Patrick die zijn psychisch labiele leden erin luist met dooddoeners over complete opoffering en gemeenschapszin. Hij beschouwt angst als de puurste emotie, omdat het ons bewust maakt van onszelf. Elk nieuw meisje mag met de leider een nachtelijk ritueel aangaan, wat botweg neerkomt op een ontmaagding of zelfs verkrachting. Waarom Martha zich bij de sekte aansluit, blijft in raadselen gehuld. Waarom ze er uiteindelijk vertrekt, wordt door een schokkend incident ineens glashelder. Zus Lucy krijgt niet boven tafel waarom Martha zich zo merkwaardig gedraagt en aan angstaanvallen lijdt. Ted vervult de rol van buitenstaander, die niet gehinderd door emoties of familiebanden aanvankelijk zijn schoonzus omarmt, maar door haar rare gedrag steeds minder met Martha te maken wil hebben.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Martha Marcy May Marlene Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Ik had van deze film veel meer verwacht, niet dat Elizabeth Olsen het hier slecht deed, maar het gan......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Martha Marcy May Marlene

acties