Trishna

Trishna (2011)

5,9 details

  • 117 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
117 Min Verenigd Koninkrijk

De film is gebaseerd op het boek Tess of the d’Urbervilles van Thomas Hardy. Het verhaal, dat zich voornamelijk in het moderne India afspeelt, richt zich op de liefde tussen rijkeluiszoon Jay (Ahmed) en de minder welvarende Trishna (Pinto). De relatie is door deze enorme verschillen vanaf het begin gedoemd te mislukken.

Regie
Michael Winterbottom
Cast
Roshan Seth, Riz Ahmed, Freida Pinto, Kalki Koechlin, Neet Mohan, Anurag Kashyap, Aakash Dahiya, Harish Khanna, Huma Qureshi, Meeta Vashisht.
Release
08.09.2011
Release NL
30.08.2012
Release DVD
08.10.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Winterbottom | Cast: Freida Pinto (Trishna), Riz Ahmed (Jay), Roshan Seth (Jays vader), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2011s

Het cv van Michael Winterbottom telt op dit moment zo’n twintig bioscoopfilms. Het werk van de Brit, die er een heel gelijkmatige productie op nahoudt (ongeveer één film per jaar), is enorm divers wat thematiek en genres betreft. Winterbottom maakte documentaires, komedies, drama’s en thrillers voor zowel het grote scherm als televisie. Hij gaat hiervoor de halve wereld over. Zo filmde hij in een door oorlog verwoest Sarajevo, trok hij zich het lot aan van twee Afghaanse vluchtelingen, maakte hij een statement over de praktijken in de Guantanamogevangenis en volgde hij de ingrijpende zoektocht in Pakistan naar een vermoorde journalist. Winterbottoms nieuwste, het melodramatische Trishna, speelt zich volledig af in India.

Winterbottom is een groot liefhebber van het oeuvre van de klassieke Britse auteur Thomas Hardy en waagde zich al twee keer eerder aan een verfilming. Voor Trishna baseerde de filmmaker zich op Tess of the d’Urbervilles, dat ook al eens door collega Roman Polanski onder handen werd genomen. Winterbottom geeft een ongewone multiculturele draai aan Hardy’s roman over het wel en wee van plattelandsmeisje Tess. Dit keer heet ze echter Trishna, wordt ze vertolkt door Freida Pinto en woont ze in een armoedig hutje in India. Het is een mooie jonge vrouw die veel in haar mars heeft maar ten onder dreigt te gaan aan de grillen van het lot en vooral die van een veeleisende man.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Trishna Nieuwsberichten