Star Trek: Generations (1994)

Boldly Go

Reviews (3)

johnwayne

Avatar

De film met Kirk (toch de coolste captain in de hele Star Trek-serie) en Picard samen, waarbij het duidelijk is dat Kirk in de filmreeks figuurlijk de fakkel overdraagt aan de 'Next Generation'. Het is echter ongelooflijk om te zien op welke wijze afscheid wordt genomen van Kirk. Degene die dat bedacht heeft verdient een giga-schop onder z'n hol! Voor de rest is de film wel genietbaar, maar lang niet de beste uit de serie.

Ruwan

Avatar

Leuk idee om een overgang te maken waarin de 2 belangrijke captains in de historie van de StarTrek series/films elkaar te laten ontmoeten.
Ik vind alleen manier waarop en hoe erg jammer.

Het script is inderdaad meer serie niveau. En valt tegen als film. Een poging om met een hoop special effects de film te redden faalt jammerlijk.
Ik vind het heel erg jammer, maar ik vind over het algemeen bijna alle StarTrek films niet aan mijn verwachtingen voldoen. Met name acteurs, en script presteren onder de maat. Terwijl ik vakwerk verwacht, en hoop op een uitzonderlijke uitschieter.

Ze kunnen zich bij lange na niet meten met de Science Fiction films van bijvoorbeeld het niveau Star Wars. Dat vind ik erg jammer! Zeker qua verhaal mag je toch wat verwachten van de StarTrek regisseurs...

Beetje, jammer!

Groetjes, Ruwan.

BaseLine

Avatar

Deze film weet goed de stijl van de TNG series vast te houden, maar het script faalt soms waardoor het niveau niet boven een normale TV aflevering komt.

De special effects in deze film zijn erg goed te noemen. Dit is de laatste film met Kirk. De opvolger First Contact was de eerste film waarin alleen de TNG crew zat (Picard & co.), en wordt tevens door de meeste mensen de beste Star Trek film genoemd.