Broken City (2013)

Proof Can Be a Powerful Weapon.

Broken City is misschien niet helemaal kapot, maar meer dan een middelmatige misdaadthriller wordt het niet, ondanks de grote namen.
play

5,5 details

  • 109 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
109 Min Verenigde Staten

Broken City gaat over een voormalig agent die nu als prive-detective werkzaam is (Wahlberg), die door de burgemeester (Crowe) van zijn stad wordt ingehuurd om erachter te komen of zijn vrouw hem bedriegt. Dit blijkt te kloppen en als de minnaar van de vrouw van de burgemeester dood aangetroffen wordt, gaat de prive-detective zich meer en meer concentreren op de alledaagse zaken van de burgemeester.

Regie
Allen Hughes
Cast
Mark Wahlberg, Russell Crowe, Catherine Zeta-Jones, Jeffrey Wright, Barry Pepper, Kyle Chandler, Tony Bentley, James Ransone, Griffin Dunne, Michael Beach, Natalie Martinez, Britney Theriot, Alona Tal, Luis Tolentino, Odessa Sykes.
Budget
$ 56.000.000
Opbrengst
$ 19.701.164
Release
18.01.2013
Release NL
14.03.2013
Release DVD
02.07.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Allen Hughes | Cast: Russell Crowe (Nicholas Hostetler), Mark Wahlberg (Billy Taggart), Catherine Zeta-Jones (Cathleen Hostetler), Jeffrey Wright (Carl Fairbanks), Barry Pepper (Jack Valliant), Kyle Chandler (Paul Andrews), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2013

Roman Polanski's Chinatown is voor veel mensen het voorbeeld van een perfecte film. Vaak wordt getracht om deze klassieker na te bootsen, overigens met weinig succes. Dit jaar is Broken City de film die dat probeert te doen, en daarin eveneens flink onderuit gaat.

Broken City begint met een rechtszaak waarin privédetective Billy Taggart wordt aangeklaagd voor moord. Nicholas Hostetler, de burgemeester van New York, zorgt dat hij vrijkomt door bewijs weg te moffelen en een getuige te weerhouden zijn zegje te doen. Billy is immers een held aangezien het slachtoffer een verkrachter was. De burgemeester is zich er goed van bewust dat het een verkiezingsjaar is en doet alles om de kiezers op zijn hand te houden. Na zijn vrijlating gaat Billy weer aan de slag en belt nota bene de burgemeester hem op voor een klus. Hostetler vermoedt namelijk dat zijn vrouw vreemdgaat en wil er het fijne van weten. Billy komt er inderdaad achter dat de first lady of New York een geheime relatie heeft, waarna hijzelf verstrikt raakt in allerlei politieke intriges.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Broken City Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Redelijke goede film, goed scenario en prima vertolkingen. Eindelijk nog eens een Catherine Zeta-Jo......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Broken City

acties