Michael

Michael (2011)

96 Min Oostenrijk

Observatie van de dagelijkse routine van pedofiel Michael die een klein jongetje in zijn kelder gevangen houdt.

Regie
Markus Schleinzer
Cast
Ursula Strauss, Michael Fuith, Christine Kain, David Rauchenberger, Gisella Salcher, Victor Tremmel.
Release
12.05.2011
Release NL
17.11.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Markus Schleinzer | Cast: Michael Fuith (Michael), David Rauchenberger (Wolfgang), Christine Kain (Moeder), Ursula Strauss (Zus), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2011

”Hij leek zo normaal”. Het is een uitspraak die je vaak hoort nadat een gestoorde crimineel weer eens iets ondenkbaars heeft uitgevoerd. Het is ook een uitspraak die perfect past bij de hoofdpersoon uit de Oostenrijkse film Michael. Een man die prima functioneert in de maatschappij, een goede baan heeft en hooguit wat in zichzelf gekeerd is. Zo normaal is hij echter niet als al snel blijkt dat hij een tienjarig jongetje heeft opgesloten in zijn kelder.

Michael schetst een verhaal dat doet denken aan de Oostenrijkse zaken rond Josef Fritzl, de man die zijn dochter jarenlang vasthield en misbruikte, en Wolfgang Priklopil, de man die Natascha Kampusch ontvoerde en acht jaar lang gevangen hield. Waar Kampusch trekjes van het Stockholmsyndroom vertoonde, wat inhoudt dat het slachtoffer sympathie gaat voelen voor de dader, is daar in Michael totaal geen sprake van.

videotrailers & clips