6,2 details

  • 75 Min
  • Misdaad
  • Thriller
  • Canada
75 Min Canada

Een mennonietengemeenschap wordt opgeschrikt door de vondst van een lijk. Wie is de vrouw en wie heeft haar vermoord? Politiechef Walter, die zelden meer doet dan snelheidsboetes uitschrijven, leidt de zaak. Alles wijst erop dat zijn ex Rita en haar criminele vriend bij de misdaad betrokken zijn, maar dan loopt het spoor dood. Tegengewerkt door collega's, dorpsgenoten en zijn diepreligieuze familie groeit Walters frustratie. Achter het masker van een rechtschapen politiechef schuilt een getormenteerde man die het gevecht met zijn geestelijke gezondheid aan het verliezen is. Het vinden van de dader raakt steeds verder op de achtergrond als Walter wordt geconfronteerd met zijn eigen gewelddadige verleden en de religie waarin hij verlossing vond.

Regie
Ed Gass-Donnelly
Cast
Peter Stormare, Martha Plimpton, Jill Hennessy, Ari Cohen, Amy Rutherford, Aaron Poole, Vladimir Bondarenko, Jessica Clement, Trent McMullen, Kat Germain, Stephen Eric McIntyre, Alan Penner, Erin Brandenburg, John Penner, Andrew Penner.
Release
14.09.2010
Release NL
22.09.2011
Release DVD
07.02.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Ed Gass-Donnelly | Cast: Peter Stormare (Walter), Jill Hennessy (Rita), Martha Plimpton (Sam), Aaron Poole (Jim), e.a. | Speelduur: 75 minuten | Jaar: 2010

Je zou Small Town Murder Songs kunnen omschrijven als ‘Fargo zonder randzaken’. In een klein en hecht dorpje wordt een brute moord gepleegd die door de lokale sheriff moet worden opgelost. Maar in Small Town Murder Songs wordt dit uitgewerkt zonder criminelen die elkaar in houtversnipperaars proppen. Ingetogen criminelen ontbreken trouwens ook, net als meerdere goed uitgewerkte personages. Een complex moordmysterie? Small Town Murder Songs heeft een moord, maar een mysterie wordt het nergens. Voor humor hoef je bij Small Town Murder Songs ook niet aan te komen. Wel voor één van de indrukwekkendste bioscoopervaringen van dit jaar.

In een zeer religieuze, gesloten dorpsgemeenschap in Canada wordt een dode vrouw gevonden. Wie ze is weet niemand, dus zal ze wel van buiten het dorp komen. Sheriff Walter (Peter Stormare in misschien wel de beste rol uit zijn carrière) en zijn partner Jim worden op de zaak gezet. Al snel is er een hoofdverdachte, maar dat blijkt de nieuwe vriend van Walters ex te zijn, wat het onderzoek bemoeilijkt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Tarkus

"...Deze film heb ik gehuurd alleen omdat ik de naam Peter Storemare op de hoes had zien staan, en geluk......"