6,1 details

  • 99 Min
  • Drama
  • Oorlog
  • Frankrijk
99 Min Frankrijk

Les hommes libres is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en draait rond de Algerijnse immigrant Younes die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Parijs door de politie werd opgepakt. Hij vreest voor zijn leven maar als enige overlevingskans krijgt hij het aanbod om de Parijse moskee te bewaken. In de moskee raakt hij onverwachts bevriend met de Joodse zanger Salim. Deze overtuigt hem om in het verzet te gaan en ondanks de risico’s besluit Younes zich tegen de politie te keren.

Regie
Ismaël Ferroukhi
Cast
Tahar Rahim, Michael Lonsdale, Lubna Azabal, Karim Leklou, Stéphane Rideau, Jean-Pierre Becker, Youssef Hajdi, Christopher Buchholz, Farid Larbi, Mahmud Shalaby, Salim Halali.
Release
28.09.2011
Release NL
17.11.2011
Release DVD
24.01.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Ismaël Ferroukhi | Cast: Tahar Rahim (Younes), Mahmud Shalaby (Salim), Lubna Azabal (Leila), Michael Lonsdale (Si Kaddour Ben Gharit), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2011

Ruim zeven jaar geleden verscheen Le Grand Voyage, het speelfilmdebuut van de Frans- Marokkaanse regisseur Ismaël Ferroukhi. Het is een prachtig relaas over een vader en zoon die met al hun onenigheden en culturele verschillen vanuit Frankrijk op weg gaan naar Mekka. Tijdens deze hadj komen de twee uiteindelijk nader tot elkaar met alle gevolgen van dien. Zo'n droomdebuut schept onvermijdelijk enorme verwachtingen. De projecten die Ferroukhi hierna afleverde, vonden slechts een beperkt publiek. Het nu verschenen Les Hommes Libres is pas het eerste bioscoopproject sinds die veelbelovende start in 2004.

Farroukhi neemt ons mee naar het Parijs tijdens de Tweede Wereldoorlog en richt zijn vizier op een specifieke bevolkingsgroep: de in het bezette Frankrijk woonachtige Algerijnen. Terwijl ze te maken hebben met de Duitse overheersers, wordt in hun Noord-Afrikaanse thuisland gepoogd het kolonialisme de kop in te drukken. Iets wat pas twee decennia later tot de onafhankelijkheid van Algerije zou leiden. De jonge immigrant Younes probeert rond te komen van de zwarte handel. Hij moet nog een extra balletje in de lucht houden als hij in opdracht van de Franse politie de lokale moskee moet bespioneren. Er is namelijk een hardnekkig vermoeden dat de leiding van het gebedshuis Joden en verzetsstrijders aan valse papieren helpt. De vriendschap tussen Younes en de populaire zanger Salim maakt de zaak zo mogelijk nog een slagje ingewikkelder.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Les hommes libres

acties