God Bless America (2011)

Taking out the trash, one jerk at a time.

6,4 details

  • 105 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

Frank heeft geen vriendin, geen baan, is mogelijk terminaal ziek en heeft genoeg van de neerwaartse spiraal die Amerika heet. Daarom besluit hij zijn geweer op te pakken en de minderwaardigen in zijn land aan te pakken. Hierbij vindt hij een ongewone medeplichtige: de zestienjarige Roxy (Tara LYnne Barr). Samen gaan ze op jacht naar een tienerster à la Justin Bieber.

Regie
Bob Goldthwait
Cast
Larry Miller, Joel Murray, Dorie Barton, Tara Lynne Barr, Melinda Page Hamilton, Mackenzie Brooke Smith, Sandra Vergara, Travis Wester, Aris Alvarado, Maddie Hasson, Rich McDonald, Romeo Brown, Kellie Ramdhanie, Guerrin Gardner, Lauren Benz Phillips.
Opbrengst
$ 122.550
Release
09.09.2011
Release NL
30.08.2012
Release DVD
08.01.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Bobcat Goldthwait | Cast: Joel Murray (Frank), Tara Lynne Barr (Roxy), Melinda Page Hamilton (Alison), Mackenzie Brooke Smith (Ava), Rich McDonald (Brad), Maddie Hasson (Chloe), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2011

Frank heeft het helemaal gehad. Hij leeft in onmin met zijn ex-vrouw en zijn dochter, is net ontslagen en dodelijk ziek. Hij besluit om een pistool te pakken en zijn frustraties af te reageren op degenen die hij dagelijks op tv, radio en om zich heen ziet: Amerika's domste en wreedste mensen. Na zijn eerste moord krijgt hij een onwaarschijnlijke bondgenoot: de zestienjarige Roxy.

God Bless America is een film van komiek en acteur Bobcat Goldthwait, die zowel het script schreef als in de regiestoel plaatsnam. Goldthwait is onder meer bekend van zijn rol in een drietal Police Academy-films. Als filmregisseur en scenarioschrijver is zijn grootste wapenfeit de Robin Williams-film World's Greatest Dad. In de hoofdrollen van God Bless America geen grote namen: tv-acteur Joel Murray, voornamelijk bekend van rollen in series als Mad Men en Dharma & Greg, en nieuwkomer Tara Lynne Barr als Roxy.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

God Bless America Nieuwsberichten

God Bless America

acties