One Life (2011)

7,3 details

  • 85 Min
  • Documentaire
  • Verenigd Koninkrijk
85 Min Verenigd Koninkrijk

Vier jaar na het wereldwijde bioscoopsucces van Earth komen de makers met een nieuwe natuurfilm: One Life. Begeleid door de stem van Daniel Craig worden we opnieuw meegenomen op een fabelachtig mooie reis naar de meest indrukwekkende uithoeken van onze planeet. En blijkt dat er tussen al dat imponerende natuurgeweld een rode draad loopt die al het leven met elkaar verbindt.

Regie
Michael Gunton
Martha Holmes
Cast
Daniel Craig.
Release
19.07.2011
Release NL
01.12.2011
Release DVD
27.03.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Gunton, Martha Holmes | Verteller: Daniel Craig (originele versie), Koert-Jan de Bruijn (Nederlandse versie) | Speelduur:85 minuten | Jaar: 2011

Vier jaar na het wereldwijde bioscoopsucces van Earth komt hetzelfde team met een nieuwe film: One Life. Door gebruik te maken van nieuwe cameratechnieken zijn de makers in staat geweest werkelijk schitterende beelden van slimme gifkikkers, vechtende sprinkhanen en gewiekste jachtluipaarden vast te leggen. Daarbij pakt de stem van Daniel Craig als verteller heel aardig uit. Het blijft echter wel een natuurdocumentaire en dat betekent ook bekende beelden en een bekend verhaal: de natuur is prachtig, maar wreed.

De film is in wezen een compilatie van de BBC-serie Life. Voor deze serie werd maar liefst tienduizend uur materiaal geschoten op zeven continenten over een periode van drie jaar en voor een budget van tien miljoen pond - en dat moet worden terugverdiend. Kijkers van die serie zullen bepaalde beelden duidelijk herkennen. Maar niet alleen beelden uit de serie. De opnamen van jagende luipaarden, spelende apen en stuiterende dolfijnen zijn inmiddels gemeengoed en maken deel uit van ons visueel geheugen. Je moet van goeden huize komen om daar iets aan toe te kunnen voegen. Gelukkig komen de mensen van BBC Earth Films dat.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

One Life

acties