The Lady (2011)

6,2 details

  • 132 Min
  • Biografie
  • Frankrijk
  • Verenigd Koninkrijk
132 Min Frankrijk

The Lady vertelt het levenverhaal van Aung San Suu Kyi, winnares van de Nobelprijs voor de Vrede van 1991. Ze is een Myanmarese politica en leidt een geweldloze beweging voor de mensenrechten en democratie in het voormalige Birma.

Regie
Luc Besson
Cast
David Thewlis, Michelle Yeoh, Benedict Wong, William Hope, Sahajak Boonthanakit, Teerawat Mulvilai, Susan Wooldridge, Jonathan Raggett, Antony Hickling, Jonathan Woodhouse, Guy Barwell, Flint Bangkok, Nay Myo Thant, Agga Poechit, Victoria Sanvalli.
Release
30.12.2011
Release NL
19.01.2012
Release DVD
22.05.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Luc Besson | Cast: Michelle Yeoh (Aung San Suu Kyi), David Thewlis (Michael Aris), Jonathan Woodhouse (Alexander Aris), Jonathan Raggett (Kim Aris), e.a.| Speelduur: 132 minuten | Jaar: 2011

Al bijna een kwart eeuw is Aung San Suu Kyi hét gezicht van de Birmese strijd voor democratie. De Nobelprijswinnares vertrok eind jaren tachtig vanuit Londen naar haar geboorteland Birma (het huidige Myanmar) om haar zieke moeder te bezoeken. Daar waren ze haar nog lang niet vergeten. De politica kwam terecht in een situatie van grote onlusten, waarbij de tegenstanders van het militaire regime met harde hand de mond werd gesnoerd. Het volk zag in haar de vrouw om de junta met geweldsloze middelen te lijf te gaan.

Suu Kyi is de dochter van generaal Aung San die vlak na de Tweede Wereldoorlog Birma losweekte van het koloniale juk. De militair wordt gezien als de man die Birma naar de onafhankelijkheid leidde en is tot vandaag de dag nog uitermate geliefd. Hetzelfde geldt voor zijn dochter, die in totaal maar liefst vijftien jaar in huisarrest verbleef, maar al die tijd voor veel Birmezen de hoop op democratie hoog hield.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Lady Nieuwsberichten

Laatste reacties

gahm

"...Bijna een persiflage op zo'n geweldige vrouw. Herhaaldelijk overacted. Gebeurtenissen zijn goed v......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Lady

acties