Seven Psychopaths (2012)

No te metas con el perro (Don't mess with the dog)

Een regelmatig hilarische, zelfbewuste genresatire van de maker van In Bruges.
play

6,9 details

  • 110 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Verenigd Koninkrijk
110 Min Verenigd Koninkrijk

Seven Psychopaths gaat over een scenarioschrijver (Colin Farrell) die geen inspiratie heeft om zijn nieuwste script 'Seven Psychopaths' te voltooien. Uiteindelijk raakt deze schrijver betrokken bij de dubieuze activiteiten van zijn vrienden (Sam Rockwell en Christopher Walken) die honden ontvoeren en daarvoor losgeld eisen van de eigenaars. Als ze de hond van een gangster (Woody Harrelson) stelen, loopt alles helemaal uit de hand.

Regie
Martin McDonagh
Cast
Colin Farrell, Woody Harrelson, Christopher Walken, Sam Rockwell, Abbie Cornish, Michael Stuhlbarg, Michael Pitt, Harry Dean Stanton, Kevin Corrigan, James Hébert, Gabourey Sidibe, Helena Mattsson, Joseph Lyle Taylor, Christopher Gehrman, Christian Barillas, Linda Bright Clay.
Budget
$ 15.000.000
Opbrengst
$ 19.422.261
Release
12.10.2012
Release NL
13.12.2012
Release DVD
19.03.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Martin McDonagh | Cast: Colin Farrell (Marty), Sam Rockwell (Billy), Christopher Walken (Hans), Woody Harrelson (Charlie), Tom Waits (Zachariah) e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2012

Martin McDonagh is een van de meest geprezen Britse toneelschrijvers van zijn generatie, die vanaf de jaren negentig veel lof kreeg voor zijn Leenane- en Aran Islands-trilogieën en The Pillowman. Dit laatste toneelstuk over een schrijver wiens verhalen werkelijkheid worden, is mogelijk voorwerk geweest voor Seven Psychopaths, een film over film en vooral filmscripts schrijven. Niet zo meesterlijk en zelfreflectief als het enigszins vergelijkbare Adaptation, en veel meer een misdaadfilm, maar desalniettemin zeer vermakelijk en regelmatig hilarisch.

McDonagh won al met zijn eerste korte film Six Shooter een Oscar, maar brak pas echt internationaal door in 2008 met culthit In Bruges. Net als in die film combineert hij in Seven Psychopaths humor met drama, wat niet altijd even goed werkt, maar wel zijn charme heeft. Waar de cynische humor van In Bruges telkens de tragische sfeer doorbrak en zo het drama het gras onder de voeten wegmaaide, is het in Seven Psychopaths andersom. De humor overheerst, waardoor de drama-elementen wat uit de lucht komen vallen en de emoties minder weerklank vinden.

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

Seven Psychopaths Nieuwsberichten

Laatste reacties

Mathilde

"...Veel sarcastische/droge humor met raare eigenzinnige harde scenes...."

MovieMazzter

"...Geweldige film met een excellerende Sam Rockwell en Walken. Goed verhaal met hilarische momenten. Sc......"

Rorschach

"...FOX huh? Welke zender is dat? =P..."

Seven Psychopaths

acties