Big Miracle

Big Miracle (2012)

Drew Barrymore redt de walvissen in dit op waarheid gebaseerde verhaal.
play

6,1 details

  • 107 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
107 Min Verenigde Staten

De plaatselijke verslaggever Adam Carlson (John Krasinski) kan niet wachten om te ontsnappen uit het noordelijke puntje van Alaska om een grotere markt te ontdekken. Maar net op het moment dat hij een primeur heeft met het belangrijkste item uit zijn carrière, begint de rest van de wereld er ook op te duiken. Wanneer een oliemagnaat, staatshoofden en hongerige journalisten neerstrijken in het ijskoude gebied maakt Adam zich het meest zorgen om Rachel Kramer (Drew Barrymore). Niet alleen is ze een uitgesproken milieuactivist, ze is ook zijn ex-vriendin. Als de tijd begint te dringen moeten ze het opnemen tegen een onwaarschijnlijk verbond van inheemse bewoners, oliemaatschappijen en Russische en Amerikaanse militairen, om drie walvissen die gevangen zitten in de poolcirkel te bevrijden.

Alt titel
Everybody Loves Whales
Regie
Ken Kwapis
Cast
Ted Danson, Drew Barrymore, Tim Blake Nelson, John Krasinski, Andrew Daly, John Pingayak, Ahmaogak Sweeney, John Chase, Ishmael Angalook Hope, Othniel 'Anaqulutuq' Oomittuk Jr., Thomas R. Daly, Maliaq Kairaiuak, Jeffrey Evan, Randy Eledge, Thom Van Dorp.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 24.719.215
Release
03.02.2012
Release NL
15.03.2012
Release DVD
12.06.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Ken Kwapis| Cast: Drew Barrymore (Rachel Kramer), John Krasinski (Adam Carlson), Ted Danson (J.W. McGraw), Kristen Bell (Jill Jerard), Dermot Mulroney (Colonel Scott Boyer) | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2012   

In 1988 hield een nieuwsbericht de wereld in zijn greep. Een groep grijze walvissen kwam vast te zitten in het ijs nabij Alaska. Tv-ploegen en activisten reisden als een speer af naar de locatie in de hoop de dieren te redden, terwijl mensen van over de hele wereld de ontwikkelingen op het nieuws nauwgezet volgden.

Adam is een verslaggever die per toeval in Alaska is om nieuwsitems te maken over de plaatselijke bevolking. Hij ontdekt tijdens het filmen een drietal walvissen dat vastzit onder het ijs en hij trekt aan de bel. Al snel blijkt dat het onmogelijke moet gebeuren om de dieren te redden: dwars door het ijs zal een weg van vijf mijl gecreëerd moeten worden om ze terug te banen naar de open zee. Rachel Kramer is een Greenpeace-activiste die het voor elkaar probeert te krijgen. Gelukkig houdt bijna de hele wereld van walvissen en zijn mensen van Amerika tot Rusland bereid zich in te zetten voor de grijze beesten.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Big Miracle Nieuwsberichten