Seeking Justice (2011)

Vengeance always has a price

Nicolas Cage is weer een stapje dichter bij het aflossen van zijn schulden met deze zoveelste rol op de automatische piloot.
play

5,3 details

  • 105 Min
  • Actie
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

Will is een gelukkig getrouwde man wiens leven op z’n kop staat als zijn mooie vrouw Laura op weg naar huis met bruut geweld wordt overvallen. In het ziekenhuis, wachtend op nieuws, wordt Will benaderd door ene Simon. Simon zegt een groep verontruste burgers te vertegenwoordigen en kan de dader door een wildvreemde laten afstraffen in ruil voor een toekomstige wederdienst. Verward en bezorgd om zijn vrouw gaat Will akkoord, zich niet bewust van waar hij zich mee inlaat. Als Simon later opduikt met het gevreesde verzoek, schrikt Will terug en weigert hij. Maar dat pikt Simon niet. Terwijl Will zijn vrouw blijft verzorgen, ontdekt hij al snel dat Simon’s ‘rechtvaardigheid’ een genadeloze en dodelijke prijs heeft…

Regie
Roger Donaldson
Cast
Nicolas Cage, January Jones, Guy Pearce, Xander Berkeley, Jennifer Carpenter, Harold Perrineau, David Jensen, Joe Chrest, J.D. Evermore, Marcus Lyle Brown, Jason Davis, Mike Pniewski, Wayne Pére, Monica Acosta, Cullen Moss, Dikran Tulaine, IronE Singleton, Brett Gentile, Renwick D. Scott II, Demetrius Bridges.
Release
02.09.2011
Release NL
03.05.2012
Release DVD
11.09.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Roger Donaldson | Cast: Nicolas Cage (Will Gerard), January Jones (Laura Gerard), Guy Pearce (Simon), Jennifer Carpenter (Trudy), Harold Perrineau (Jimmy), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2012   

We weten allemaal dat Nicolas Cage diep in de schulden zit dankzij een excentrieke levensstijl, vele scheidingen en het nalaten van belasting betalen. Om schuldeisers tegemoet te komen en zijn kas weer wat te spekken, neemt Cage elke rol aan die hem wordt aangeboden. Dat heeft wisselend succes. Zo was Season of the Witch op zijn zachtst gezegd matig, maar was Kick-Ass best leuk. De laatste in een (zeer) lange rij films van Cage is de wraakthriller Seeking Justice.

Hierin speelt Cage de leraar Will, die een perfect leven lijkt te leiden. Hij heeft plezier in zijn werk, trouwe vrienden en is gelukkig getrouwd met de mooie Laura. Maar op een avond komt aan zijn fijne leven een einde, wanneer Laura bruut wordt verkracht. Will is uiteraard woedend en wil niks liever dan erachter komen wie zijn vrouw heeft aangevallen. Laat er toevallig iemand in de wachtkamer van het ziekenhuis zitten, die hem daarbij wil helpen. Deze Simon belooft Will dat hij zal zorgen dat de verkrachter zijn verdiende loon krijgt. Er staat natuurlijk wel wat tegenover, maar wat Will zal moeten doen om zijn schuld bij Simon in te lossen, zal hij moeten afwachten. Will gaat akkoord en Simons belofte houdt stand. Nog diezelfde avond wordt Laura's aanvaller doodgeschoten. Al snel wordt Will gebeld om zijn schuld in te lossen. Alleen vindt hij het té moeilijk om deze taak te volbrengen; met alle gevolgen van dien. Ontsnappen aan Simon blijkt echter zo goed als onmogelijk, omdat hij overal connecties heeft, die hem iets schuldig zijn.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Seeking Justice Nieuwsberichten

Seeking Justice

acties