Een verstandshuwelijk wordt ingeruild voor een passionele affaire met alle gevolgen van dien, maar beklijven doet het niet.
play

6,3 details

  • 98 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Australië
98 Min Verenigde Staten

In het naoorlogse Engeland leidt Hester Collyer een bevoorrecht leven als de vrouw van rechter Sir William Collyer. Wanneer Hester halsoverkop verliefd wordt op de jonge piloot Freddie, stort ze zich in een passionele affaire en zet ze haar veilige leven op het spel. In de moralistische maatschappij van de jaren vijftig is het een verboden liefde die Hester voor een onmogelijke keus laat.

Regie
Terence Davies
Cast
Rachel Weisz, Tom Hiddleston, Simon Russell Beale, Oliver Ford Davies, Karl Johnson, Mark Tandy, Ann Mitchell, Harry Hadden-Paton, Barbara Jefford, Sarah Kants, Nicolas Amer, Stuart McLoughlin, Jolyon Coy.
Opbrengst
$ 1.126.525
Release
11.09.2011
Release NL
19.04.2012
Release DVD
04.09.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Terence Davies | Cast: Rachel Weisz (Hester Collyer), Tom Hiddleston (Freddie Page), Simon Russell Beale (Sir William Collyer), Harry Hadden-Paton (Jackie Jackson), Ann Mitchell (Mrs. Elton), e.a.| Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2011

Het zal voor velen geen verrassing zijn dat een buitenechtelijke relatie in het Engeland van kort na de Tweede Wereldoorlog niet bepaald makkelijke situaties oplevert. Maar wanneer het een affaire betreft tussen de vrouw van een rechter en een tien jaar jongere ex-piloot, heb je de poppen helemaal aan het dansen. The Deep Blue Sea vangt dan ook aan met een zelfmoordpoging van de vrouw. Deze mislukt, want in het plegen van zelfmoord is deze Hester klaarblijkelijk net zo naïef als in het aangaan van relaties. Haar verstandshuwelijk met de stijve maar goedbedoelende William heeft ze opgegeven voor de jonge Freddie. Ze ontvangt weliswaar niet dezelfde mate van liefde van hem, maar met een lichte dosis passie op zijn tijd neemt ze ook genoegen. Waag het alleen niet haar verjaardag te vergeten, want dat kan funest zijn.

The Deep Blue Sea is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk uit de jaren vijftig, dat in datzelfde decennium al eens werd verfilmd met Vivien Leigh in de hoofdrol. Destijds was dit mogelijk een aangrijpend verhaal, maar anno 2012 doet het allemaal ontzettend gedateerd aan. Een verboden liefdesgeschiedenis in een maatschappij die inmiddels behoorlijk is veranderd, hoeft natuurlijk niet bij voorbaat al te worden afgeschreven (denk bijvoorbeeld aan het zeer geslaagde Far from Heaven), maar een dergelijk gegeven werkt toch vooral wanneer de situering overtuigend is uitgewerkt. Het probleem in The Deep Blue Sea lijkt echter niet zozeer de sociale constructies waarin de personages gevangen zitten, maar vooral hun eigen tekortkomingen. Of eigenlijk: hun hysterische gedrag.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

The Deep Blue Sea Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Banned

"...[quote=benjamin]Alsof je moet beloond worden om goede films te bekijken :) Vind dit persoonlijk e......"

benjamin

"...[quote=Tarkus]Ik heb de film uitgekeken... Krijg ik nu een beloning voor moed en zelfopoffering ??......"

Tarkus

"...Ik heb de film uitgekeken... Krijg ik nu een beloning voor moed en zelfopoffering ?? Want wat een s......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Deep Blue Sea

acties