6,0 details

 • 129 Min
 • Drama
 • Romantiek
 • Verenigd Koninkrijk
129 Min Verenigd Koninkrijk

De arme jongen Heathcliff wordt opgenomen in de rijke Earnshaw familie. Hier ontwikkelt hij een intense relatie met zijn jongere pleegzus. Wuthering Heights is gebaseerd op de gelijknamige romanklassieker van Emily Bronte.

Regie
Andrea Arnold
Cast
Kaya Scodelario, Nichola Burley, Steve Evets, James Northcote, Oliver Milburn, Paul Hilton, James Howson, Shannon Beer, Paul Murphy, Amy Wren, Solomon Glave, Jonny Powell, Simone Jackson.
Budget
$ 8.000.000
Opbrengst
$ 100.915
Release
05.09.2011
Release NL
12.04.2012
Release DVD
05.03.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Wuthering Heights| Cast: Kaya Scodelario (Catherine Earnshaw), James Howson (Heathcliff), Shannon Beer (jonge Catherine), Solomon Glave (jonge Heathcliff), e.a. | Speelduur: 129 minuten | Jaar: 2011

Weinig boeken zijn zo vaak verfilmd als Wuthering Heights van Emily Brontë. Het negentiende-eeuwse verhaal over de tragische liefdesgeschiedenis van Cathy en Heathcliff blijft nieuwe generaties filmmakers aanspreken en komt om de paar jaar wel eens terug in de bioscoop. Des te knapper dat de Britse Andrea Arnold met haar interpretatie van Wuthering Heights werkelijk iets toevoegt aan het boek en misschien wel de beste verfilming ooit heeft gemaakt.

De kern van het boek – twee mensen uit verschillende milieus die niet bij elkaar kunnen zijn – is ook in deze verfilming het belangrijkst, maar Arnold, bekend van de schitterende sociaal-realistische drama’s Red Road en Fish Tank, is niet bang Brontë-puristen voor het hoofd te stoten. De grootste verandering is dat haar Heathcliff zwart is. Heathcliff is volgens Arnold een buitenstaander en hoe is dat beter te verbeelden dan door een zwarte acteur, die op het Engelse platteland vol argwaan wordt bekeken.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Wuthering Heights Nieuwsberichten

 • Het kostuumdrama anno 2012

  Het kostuumdrama anno 2012

  Kaj van Zoelen,

  Dat hoeft helemaal geen stijve, Britse upperclass bedoening te zijn, zo wordt bewezen in enkele van de beste films op het festival.

  mode_comment 0

 • Trailer Wuthering Heights

  Trailer Wuthering Heights

  Arman Avsaroglu,

  De nieuwste verfilming van de literaire klassieker van Emily Brontë heeft het ras van de hoofdrolspeler veranderd.

  mode_comment 1

Laatste reacties

Tarkus

"...Redelijk dramatisch verhaal. Maar bijzonder langdradige film is dit. Had toch veel beter gekund......."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Wuthering Heights

acties