Midnight's Children

Midnight's Children (2012)

A child and country were born at midnight once upon a time

Verfilming van Salman Rushdies succesvolle roman blijft lange tijd oppervlakkig.
play

5,8 details

  • 146 Min
  • Drama
  • Canada
  • Verenigd Koninkrijk
146 Min Canada

Midnight Children is het verhaal van Saleem (Bhabha) en zijn geadopteerde tweelingzus Shiva (Saran). Beiden zijn ze op 15 augustus 1947, stipt om middernacht, geboren, precies op het moment dat India onafhankelijk werd van Groot-Brittannië. Net als andere kinderen die rond de Onafhankelijkheidsmiddernacht werden geboren blijken Saleem en Shiva speciale krachten te hebben, en in staat telepathisch met elkaar te communiceren.

Regie
Deepa Mehta
Cast
Charles Dance, Dhritiman Chatterjee, Shabana Azmi, Anupam Kher, Rajat Kapoor, Anita Majumdar, Samrat Chakrabarti, Shahana Goswami, Shikha Talsania, Zaib Shaikh, Rakhi Kumari, Vansh Bhardwaj, Neha Mahajan, Kusum Haidar, Kabir Singh Chowdhry, Rahul Bose, Ronit Roy, Hasitha Samarasekara.
Opbrengst
$ 190.022
Release
26.12.2012
Release NL
30.05.2013
Release DVD
03.12.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Deepa Mehta | Cast: Satya Bhabha (Saleem Sinai), Siddhart (Shiva), Shabana Azmi (Naseem), Shahana Goswami (Amina), e.a. | Speelduur: 146 minuten | Jaar: 2012

De jonge Saleem is een speciaal kind. Hij heeft telepathische krachten, kan heel goed ruiken en is precies zo oud als het land waarin hij woont. Op 15 augustus 1947 werd hij om klokslag twaalf uur geboren, het moment dat de onafhankelijk in India werd uitgeroepen. Een middernachtskind, net als de tientallen andere jongens en meisjes met wie hij op afstand kan communiceren. En allemaal hebben ze hun eigen magische krachten. Het ruim dertig jaar oude verhaal van Salman Rushdie, destijds een groot succes, blijkt nog steeds te kunnen dienen als een pakkende geschiedenisles. Veel gevoel zit er jammer genoeg niet in de verfilming. Daarvoor blijft de vertelling te eenzijdig. Bovendien duurt Midnight’s Children met een lengte van 146 minuten een dik half uur te lang.

De film draait om twee middernachtskinderen die bij de geboorte met opzet door een zuster worden verwisseld. Ze wil een politiek statement maken door ervoor te zorgen dat het kind uit het welgestelde gezin wordt opgevoed door arme ouders, terwijl de arme baby in een luxeleventje wordt geplaatst. Er hadden zo interessante dingen gedaan kunnen worden met de klassieke nature/nurture-kwestie, maar daar blijft het scenario - geschreven door Rushdie zelf - lange tijd te eenzijdig voor.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Midnight's Children Nieuwsberichten