The Awakening (2011)

All the children are gone... except one.

Een bovennatuurlijke thriller die zich afspeelt in een oud landhuis. Valt daar nog eer aan te behalen?
play

5,8 details

  • 107 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
107 Min Verenigd Koninkrijk

The Awakening gaat over een vrouw die het na de dood van haar echtgenoot tot haar levensdoel heeft gemaakt om allerlei zogenaamd bovennatuurlijke zaken, zoals séances en spookverhalen te ontmaskeren als pure oplichting. Als ze wordt ingeschakeld om de ophef op een jongensschool te onderzoeken, begint ze echter te twijfelen aan haar denkbeelden.

Regie
Nick Murphy
Cast
Dominic West, Rebecca Hall, Imelda Staunton, Andrew Havill, John Shrapnel, Joseph Mawle, Richard Durden, Lucy Cohu, Isaac Hempstead Wright, Diana Kent, Anastasia Hille, Tilly Vosburgh, Cal Macaninch, Ian Hanmore, Alfie Field.
Budget
$ 4.798.235
Opbrengst
$ 175.088
Release
17.08.2011
Release NL
10.01.2013
Release DVD
21.05.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Nick Murphy | Cast: Rebecca Hall (Florence Cathcart), Dominic West (Robert Mallory), Imelda Staunton (Maud Hill), Isaac Hempstead Wright (Tom), Shaun Dooley (Malcolm McNair), Joseph Mawle (Edward Judd), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2011

Spookverhalen beginnen onderhand al net zo muffig te worden als de statige oude landhuizen waarin ze zich afspelen. Op een aantal positieve uitzonderingen na lijken de ideeën onderhand op te raken en is het alweer een tijdje geleden sinds er een bovennatuurlijke thriller met een echt frisse insteek voorbij is gekomen. Een goed voorbeeld hiervan is The Others uit 2001, en laat dit nou net de film zijn waarmee regisseur/schrijver Nick Murphy The Awakening mee wil vergelijken. Kan hij met zijn eerste bioscoopfilm dit niveau weten te halen en het genre weer leven inblazen of blijft het slechts bij een zwakke imitatie?

The Awakening speelt zich af in Londen anno 1921, vlak na het einde van de Eerste Wereldoorlog. De impact van de oorlog is nog steeds overal zichtbaar, evenals het verdriet om alle gesneuvelde soldaten. Geen wonder dus dat het rouwende volk spontaan zijn toevlucht zocht in het bovennatuurlijke. De nuchtere Florence Cathcart, schrijfster van een reeks boeken over het ontmaskeren van geesten moet echter niets hebben van al die spirituele onzin. De film opent met een aardige scène waarin ze tijdens een seance de charlatanpraktijken van een zogenaamd medium weet te ontmaskeren. Kort hierna wordt ze opgezocht door geschiedenisleraar Robert Mallory (gespeeld door Dominic West, het bekendst als rechercheur McNulty uit The Wire) die een aantal curieuze gebeurtenissen op zijn kostschool onder de aandacht brengt. In eerste instantie weigert Florence, maar uiteraard stemt ze later toch toe.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Awakening Nieuwsberichten

Laatste reacties

Spider-fan

"...Wow, deze is snel op tv. Gaat echt steeds sneller tegenwoordig. Wil ik absoluut niet missen...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Awakening

acties