Polisse (2011)

6,9 details

  • 127 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Frankrijk
127 Min Frankrijk

Politieagent Fred wordt verliefd op Melissa, een fotografe die in opdracht van de overheid meeloopt met zijn politieteam. Al snel blijkt dat Melissa moet kiezen tussen Fred en de wereld die hij haar laat zien en Lino, haar rijke en ontrouwe man. Ze worden geconfronteerd met de gewelddadige realiteit waarop niemand zich had voorbereid. Polisse laat het leven zien van een groep politie agenten die werken bij de kinderbescherming in Parijs. De dagelijkse routine van de brigade bestaat uit het oppakken van pedofielen, het ondervragen van vaders die hun kinderen misbruiken en het oplossen van familieconflicten. De agenten praten tijdens de lunch over hun relatieproblemen, maar vinden het moeilijk om thuis hun werk bespreekbaar te maken. Hoe moeten ze hun privéleven combineren met de harde werkelijkheid die ze elke dag voor ogen krijgen?

Regie
Maïwenn
Cast
Riccardo Scamarcio, Sandrine Kiberlain, Karin Viard, Maïwenn, Louis-Do de Lencquesaing, Frédéric Pierrot, Marina Foïs, Emmanuelle Bercot, Nicolas Duvauchelle, Wladimir Yordanoff, Karole Rocher, Joey Starr, Jérémie Elkaïm, Arnaud Henriet, Naidra Ayadi.
Opbrengst
$ 20.374.201
Release
19.10.2011
Release NL
05.01.2012
Release DVD
08.05.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Maïwenn | Cast: Karin Viard (Nadine), Joey Starr (Fred), Marina Foïs (Iris), Nicolas Duchauvelle (Mathieu), Maïwenn (Melissa), e.a. | Speelduur: 134 minuten | Jaar: 2011

Je moet behoorlijk sterk in je schoenen staan en over een flinke dosis moed en incasseringsvermogen beschikken om het bij de kinder- en zedenunit te kunnen uithouden. De medewerkers van de Parijse politietak krijgen dagelijks een bak ellende over zich uitgestort. Ze worden geconfronteerd met onschuldig kijkende opa’s die met hun tengels aan hun kleindochters zitten, moeders die er wel heel hardhandige opvoedingspraktijken op nahouden, gewetensloze pedofielen en jonge meisjes die de hoer uithangen. Alsof dit nog niet erg genoeg is, maakt de bureaucratische leiding er ook nog eens een potje van. Je moet idealist en vooral pacifist zijn om dit werk aan te kunnen.

Actrice en filmmaakster Maïwenn, ooit nog het liefje van Luc Besson, stelt zich in haar vierde regieproject bescheiden op. De Française, die van haar voornaam haar artiestennaam heeft gemaakt, is zelf te zien in de rol van de introverte, enigszins zweverige fotografe Melissa. Vanwege een opdracht van het ministerie neemt Melissa een kijkje bij het politieteam van de Franse hoofdstad. Ze verandert van een afstandelijke en beschouwende buitenstaander in een betrokken, gewetensvol medeteamlid dat onmogelijk meer de andere kant op kan kijken. De fotografe ziet al snel in dat de medewerkers van de eenheid werk en privé nauwelijks gescheiden kunnen houden. Een gemiddelde werkdag duurt nooit van negen tot vijf, al is het maar omdat alle stress mee naar huis wordt genomen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.