Old Cats (2010)

6,5 details

  • 99 Min
  • Drama
  • Chili
  • Verenigde Staten
99 Min Chili

De 80-jarige Isadora leidt met haar geliefde Enrique een comfortabel leven in haar bescheiden, maar elegante appartement in Santiago en ze genieten van hun twee katten. Hun leventje wordt verstoord als op een dag Isadora’s dochter Rosario met haar vrouwelijke geliefde Hugo op bezoek komt. Isadora ontdekt dat haar geheugen snel achteruit begint te gaan. Tijdens een ogenschijnlijk ontspannen etentje probeert ze wanhopig haar toestand te verbergen voor haar inhalige, drugsverslaafde dochter Rosario.

Regie
Pedro Peirano
Sebastián Silva
Cast
Catalina Saavedra, Claudia Celedón, Alicia Rodríguez, Bélgica Castro, Alejandro Sieveking.
Release
08.10.2010
Release NL
15.12.2011
Release DVD
24.04.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Sebastián Silva en Pedro Peirano | Cast: Bélgica Castro (Isadora), Claudia Celedón (Rosario), Catalina Saavedra (Hugo), Alejandro Sieveking (Enrique), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2010

Het lijkt allemaal zo goed te gaan met het bejaarde echtpaar Isadora en Enrique. Ze hebben een leuk appartement, zorgen goed voor elkaar en nemen iedere dag braaf hun medicijnen. Maar al vroeg in Old Cats blijkt dat ze afhankelijker zijn dan ze zouden willen.

Omdat de lift defect is, staat Isadora met haar boodschappentas bovenaan de trap, maar voorbij de eerste trede komt ze niet. Dan druipt ze maar weer af, want met haar bejaarde lichaam vijf verdiepingen naar beneden klauteren, is te veel gevraagd. Gelukkig biedt Enrique aan het van haar over te nemen. Terwijl hij weg is, kan zij mooi de was doen, maar ook daarbij merkt ze dat ze niet de jongste meer is. Ze laat de kraan openstaan, doolt een tijdje verward en brabbelend door het huis, loopt de badkamer weer in en treft er een waterballet aan. Geschrokken en ontdaan wacht ze tot haar man weer terug is. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk is ze een gevangene van haar leeftijd.

videotrailers & clips