Top Gun: Maverick
Zesendertig jaar na dato is het vervolg van Top Gun beter dan het origineel. Deze knappe prestatie staat garant voor een topavond.
play

7,9 details

  • 131 Min
  • Actie
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Hongkong
131 Min Verenigde Staten

Na meer dan dertig jaar bij de beste vliegeniers van Amerika gediend te hebben is Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) eindelijk waar hij hoort. Hij verlegd zijn grenzen als een nieuwsgierige testpiloot en ontwijkt zijn naderende vooruitgang in rang. Wanneer hij merkt dat er een van Top Gun-afgestudeerden traint voor een gespecialiseerde missie, ontmoet Maverick luitenant Bradley Bradshaw (Miles Teller), de zoon van Maverick's overleden vriend Nick "Goose" Bradshaw.

Regie
Joseph Kosinski
Cast
Tom Cruise, Glen Powell, Jennifer Connelly, Val Kilmer, Miles Teller, Jay Ellis, Thomasin McKenzie, Monica Barbaro, Bashir Salahuddin, Charles Parnell, Danny Ramirez, Jean Louisa Kelly, Ed Harris, Jon Hamm, Manny Jacinto, Peter Mark Kendall, Jake Picking, Lewis Pullman, Roberta Sparta, Lyliana Wray, Rachael Markarian, Raymond Lee, Greg Tarzan Davis, Jack Schumacher, Kara Wang.
Release
18.05.2022
Release NL
26.05.2022
Release DVD
03.11.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Joseph Kosinski | Scenario: Peter Craig | Cast: Tom Cruise (Pete 'Maverick' Mitchell), Jennifer Connelly (Penny Banjamin), Miles Teller (Bradley 'Rooster' Bradshaw), John Hamm (Beau 'Cyclone' Simpson), Charles Parnell (Solomon 'Warlock' Bates'), Val Kilmer (Tom 'Iceman' Kazansky), e.a. | Speelduur: 131 minuten | Jaar: 2022

Als Pete 'Maverick' Mitchell en zijn jonge wingman een F-14 Tomcat uit het stof halen, verzucht de knaap dat hij niet weet hoe je zo'n museumstuk aan de praat moet krijgen. De straaljager is voorzien van hopeloos verouderde technologie. Het is een van de vele leuke knipogen naar de oorspronkelijke Top Gun uit 1986 waarin de F-14 de show stal. Toch is het niet het toestel dat telt, maar de piloot.

Zesendertig jaar na dato nog een vervolg optuigen van wat toch gerust een klassieker mag worden genoemd is een riskante onderneming. Het lukt filmmakers maar zelden om de sfeer en kwaliteit van het origineel te benaderen. En dan liep de productie van Top Gun: Maverick ook nog fikse vertraging op door de pandemie en diverse lockdowns. Dat staat doorgaans ook garant voor mislukking. Maar zodra de nieuwe regisseur Joseph Kosinski ons trakteert op een hommage aan de beelden uit de jaren tachtig vergezeld van de klanken van 'Danger Zone' bekruipt je het gevoel dat dit best eens een zeer aangename tweeënhalf uur kunnen worden.

alle artikelen (130)

Top Gun: Maverick Nieuwsberichten