Plan C (2012)

6,6 details

  • 95 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Nederland
95 Min Nederland

Ronald Plasmeyer (Ruben van der Meer) is een Amsterdamse rechercheur van laag kaliber met gokschulden. Wanneer de Chinese onderwereldfiguur Hao om zijn geld terug te krijgen Ronalds ex-vrouw en zoontje bedreigt, bedenkt Ronald een geniaal plan om alles recht te zetten. Twee kleine criminelen (Ton Kas en René van ’t Hof) zullen geweldloos een illegaal pokertoernooi overvallen. Omdat Ronald zelf meespeelt, heeft hij een perfect alibi. Snel, simpel en niemand raakt gewond. Een waterdicht plan… Totdat er wel doden vallen. Wanneer Ronalds partners in crime er met het geld vandoor gaan en zijn collega's bij de politie hem van de overval beginnen te verdenken, volgt een zenuwslopend spel op leven en dood. En Ronald is all-in... met de slechtste hand van z'n leven.

Regie
Max Porcelijn
Cast
Rifka Lodeizen, Ton Kas, René van 't Hof, Ruben van der Meer, Kees Hulst, Kees Boot, Victor Löw, Leny Breederveld, Horace Cohen, Steef Cuijpers, Jos Bakker, Dick van den Toorn, Pieter Bouwman, Harry Glotzbach, Eddy Amelo.
Budget
$ 500.000
Release
01.03.2012
Release NL
01.03.2012
Release DVD
19.06.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Max Porcelijn | Cast: Ruben van der Meer (Ronald), René van ’t Hof (Gerrit), Ton Kas (Bram), Kees Hulst (Peter), Rifka Lodeizen (Linda), Victor Löw (Nico), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2012

Het is altijd even wennen als een grapjas opeens op de serieuze tour gaat. Het gaat eigenlijk nog het best met een tussenstapje, getuige Jim Carreys rollen in The Truman Show en Man on the Moon. Na de positieve reacties was Carrey klaar voor het echte heftige werk in Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Ook collega’s Ben Stiller en Adam Sandler kwamen best aardig uit de verf toen ze de platte humor achter zich lieten. In ons land zijn de voorbeelden wat schaarser. Zo zette Jeroen van Koningsbrugge een ernstig gezicht op in Links en was Theo Maassen steengoed als psychopaat in TBS. Nu wil ex-Lama Ruben van der Meer zich als serieuze acteur bewijzen in Plan C. In zijn geval is het eveneens een tussenstapje naar eventueel het zwaardere werk.

In het lichtkomische speelfilmdebuut van Max Porcelijn speelt Van der Meer politierechercheur Ronald Plasmeyer, die last heeft van een gokprobleem. Al beschouwt hij pokeren niet als een kansspel, want je hebt er inzicht en strategisch gevoel voor nodig. De Chinese maffia zit nog op wat centjes van Ronald te wachten en bedreigt zelfs zijn zoon en ex-vrouw Linda. De kaartende diender moet binnen een week tien ruggen bij elkaar zien te harken. In het illegale pokercircuit in Amsterdam Noord, waar Ronald wekelijks een kaartje legt, ligt het prijzengeld voor het oprapen. Ronald besluit de boel te overvallen en schakelt zijn vriend Gerrit in om de poen buit te maken. De toevoeging van de onvoorspelbare patjepeeër Bram voorspelt echter weinig goeds. De beroving kan eigenlijk alleen maar uitlopen op een fiasco.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Plan C Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

B@chelor

"...Leuk! Ton Kas steelt toch wel de show, hoor. Lekker droog...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Plan C

acties