Being Flynn

Being Flynn (2012)

We're All Works In Progress.

Deze verfilming van de autobiografie van schrijver Nick Flynn mag zich verheugen op een imposante cast, maar weet er door het gebrek aan focus weinig bijzonders van te brouwen.
play

5,9 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

Being Flynn gaat over een jonge schrijver Nick (Paul Dano), die een baan aanneemt in de daklozenopvang in Bosten, waar hij op een dag stuit op zijn verloren vader (De Niro), die op zoek is naar een bed.

Alt titel
Another Night in Suck City
Regie
Paul Weitz
Cast
Robert De Niro, Julianne Moore, Paul Dano, Olivia Thirlby, Wes Studi, Lili Taylor, Dale Dickey, Chris Chalk, Thomas Middleditch, Victor Rasuk, Eddie Rouse, Liam Broggy, Steve Cirbus, Ben Foronda, Sarah Quinn.
Opbrengst
$ 540.152
Release
02.03.2012
Release NL
27.09.2012
Release DVD
08.01.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Weitz | Cast: Robert De Niro (Jonathan Flynn), Paul Dano (Nick Flynn), Julianne Moore (Jody Flynn), Olivia Thirlby (Denise), Eddie Rouse (Carlos), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2012

De aan alcohol verslaafde taxichauffeur Jonathan Flynn is een aspirerend auteur die al jaren lang van de daken schreeuwt dat hij een meesterwerk aan het schrijven is waar de wereld van ondersteboven zal zijn. Wanneer hij door zijn alcoholverslaving en korte lontje heibel met de buren schopt, wordt hij op straat gezet. Hij pleegt, opportunistisch als hij is, een telefoontje naar zoon Nick die hij jaren niet gezien of gesproken heeft. Jonathan kan namelijk wel wat hulp gebruiken bij het opslaan van zijn spullen. Zodra de klus geklaard is, heeft de alcoholist zijn zoon niet langer nodig. Als hij niet lang daarna ook zijn taxi en baan kwijtraakt, belandt Jonathan op straat. Ondertussen worstelt Nick, die eveneens schrijver is, met een writer’s block. Hij probeert structuur in zijn leven te krijgen door een baan aan te nemen in de daklozenopvang.

Acht jaar geleden verscheen het autobiografische Another Bullshit Night in Suck City, waarin schrijver en dichter Nick Flynn zijn ervaringen van zich afschreef. Centraal staan de vervreemde hereniging met zijn vader en Nicks werk als sociaalwerker in de nachtopvang voor daklozen in het Boston van eind jaren tachtig. Voor de verfilming ervan werd opvallend genoeg komedieregisseur Paul Weitz gecontracteerd. Naast de tumultueuze strubbelingen van Jonathan volgen we de stappen van zoon Nick naar erkenning, volwassenheid en verantwoordelijkheidsgevoel. Deze verhaallijnen komen regelmatig samen als de taxichauffeur en de welzijnsmedewerker elkaar in de ogen kijken. Een derde element is de jeugd van Nick, in flashbacks verteld, waarin zijn alleenstaande moeder het hoofd boven water probeert te houden.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Being Flynn Nieuwsberichten

  • Trailer Being Flynn

    Trailer Being Flynn

    Arman Avsaroglu,

    Robert De Niro is een vader die na jaren weer in contact komt met zijn verloren zoon.