Catch .44 (2011)

Er wordt flink geknipoogd naar het werk van Quentin Tarantino in deze misdaadthriller met bijrollen voor Bruce Willis en Forest Withaker.
play

4,8 details

 • 94 Min
 • Actie
 • Drama
 • Thriller
 • Verenigde Staten
94 Min Verenigde Staten

De film gaat over drie vrouwen (waaronder Akerman) die in een buitengewone situatie terechtkomen met een psychopathische huurmoordenaar (Whitaker), een grauwe truckchauffeur en een gedesillusioneerde kok. Willis is het meesterbrein achter alle gebeurtenissen die plaats vinden.

Regie
Aaron Harvey
Cast
Bruce Willis, Forest Whitaker, Malin Akerman, Brad Dourif, Shea Whigham, Nikki Reed, Michael Rosenbaum, Deborah Ann Woll, Edrick Browne, Jimmy Lee Jr., Jill Stokesberry, P.J. Marshall, Amanda Bosley, Dan Silver, Christopher Alan Weaver.
Budget
$ 7.000.000
Release
08.12.2011
Release NL
27.06.2013
Release DVD
15.10.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Aaron Harvey | Cast: Malin Akerman (Tess), Nikki Reed (Kara), Deborah Ann Woll (Dawn), Forest Whitaker (Ronny), Bruce Willis (Mel), Brad Dourif (Sheriff Connors), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2011

Ruim negentig tergend langzame, maar weinig zenuwslopende minuten trekt Aaron Harvey uit om een simpel verhaaltje dat zich afspeelt in het criminele drugscircuit op zo omslachtig mogelijke manier te vertellen. Centrale plek van handeling is een vreetschuur ergens langs een snelweg waar diverse partijen met uiteenlopende bedoelingen en motieven elkaar opwachten. Met flashbacks en verschillende gezichtspunten voor en na een dramatisch bloederige schietpartij wordt de boel verder aangekleed. Ondertussen wordt er gepraat. Oeverloos veel inhoudsloos gezwamd.

Toegegeven, het is een nauwelijks uitnodigende samenvatting van Harveys tweede speelfilm, waarmee eveneens weinig wordt verklapt. De filmmaker begint namelijk zo'n beetje met het eind en werkt met veel ingewikkelde capriolen, herhalingen vanuit ander gezichtspunten en zijpaadjes terug naar de oorsprong van alle vetes die in het wegrestaurant beslecht worden. De titel Catch .44 is een al even gekunstelde verwijzing naar het vele rokende wapentuig dat voorbij komt en de fameuze catch-22-situatie waarin de personages lange tijd verkeren. We maken voornamelijk kennis met drie mooie jonge dames met een missie. Die bestaat eruit dat ze een drugsdeal van een concurrent moeten zien te frustreren. Spil van het drietal is de mooie blonde Tess die jaren geleden in een stripclub werkte en zo in aanraking kwam met de lichtontvlambare Ronny. Via hem kwam Tess te werken onder de mysterieuze Mel die haar als drugskoerier op zijn loonlijst zette.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Catch .44 Nieuwsberichten

 • Trailer Catch .44

  Trailer Catch .44

  Arman Avsaroglu,

  Bruce Willis, Forest Whitaker en Malin Akerman in nieuwe actiekomedie.

  mode_comment 4

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Een denderende film is dit niet, ondanks de cast met enkele grote namen. Af en toe pittige dialogen......"

MovieMazzter

"...Kon me niet echt boeien deze film. Heb geen probleem met verschillende verhaallijnen, flashbacks en......"

Sentare

"...Onlangs nog gekeken, maar er is me niets van bij gebleven. Zegt genoeg lijkt me...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Catch .44

acties