17 filles (2011)

90 Min Frankrijk

In een door de crisis getroffen stadje aan zee besluiten zeventien studentes een zeer drastische beslissing te nemen. Helemaal onverwacht en onbegrepen door de jongens en volwassenen beslissen de meisjes om samen zwanger te worden. Gebaseerd op een recent waargebeurd verhaal.

Regie
Delphine Coulin
Muriel Coulin
Cast
Noémie Lvovsky, Esther Garrel, Louise Grinberg, Carlo Brandt, Florence Thomassin, Roxane Duran, Yara Pilartz, Juliette Darche, Solène Rigot.
Budget
$ 4.141.459
Opbrengst
$ 201.607
Release
14.05.2011
Release NL
26.01.2012
Release DVD
24.04.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Delphine Coulin en Muriel Coulin | Cast: Louise Grinberg (Camille), Yara Pilartz (Clémentine), Roxane Duran (Florence), Juliette Darche (Julia) e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2011

Een crisis en stierlijke verveling doen rare dingen met je. Dit gaat zeker op voor de meiden van een middelbare school in een Frans kustplaatsje. Het aan zee gelegen Lorient kampt met economische malaise. De visserij en militaire haven verkeren in zwaar weer, wat zijn weerslag heeft op het dagelijkse leven van alle inwoners van het troosteloze stadje in Bretagne. Als de mooie, populaire Camille zwanger wordt, lijkt deze actie een schreeuw om aandacht. Zonder al te veel moeite maakt de puber andere meiden op haar school warm voor het moederschap. De meisjes zijn het erover eens dat ze geen ouders of jongens nodig hebben en elkaar zullen ondersteunen en onderhouden.

Het resulteert in zeventien zwangerschappen waar de ouders, schoolleiding en de jongens geen snars van begrijpen. Dit is het uitgangspunt van 17 Filles, de debuutfilm van de regisserende zussen Delphine en Muriel Coulin. De Coulins baseerden hun lichtvoetige dromerige drama op een nieuwsbericht uit 2008 over een groep meiden in het Amerikaanse Gloucester die een soortgelijk pact zouden hebben gesloten. Hoe het de meiden lukt om binnen no time zwanger te raken is een wonder, vooral als je je bedenkt dat er stellen genoeg zijn die het eindeloos moeten proberen. Waarom de jongens in hun omgeving zich maar al te graag lenen voor de rol van verwekker blijft eveneens onduidelijk.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Goede vertolkingen door de meisjes. Maar het verhaal kon me helemaal niet bekoren, ondanks dat het......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

17 filles

acties