The Ghost and the Darkness (1996)

Control Your Fear

Reviews (1)

notReal

Avatar

Ik kan maar niet wennen aan die maffe accenten van Kilmer. In zijn wiki lees ik dat hij nota bene van Duits, Zweeds, Iers en Cherokee bloed is, en waarschijnlijk mag hij daarom legitiem zo belachelijk praten (zoals in deze film een licht (misplaatst) Iers accent). Ik heb een zwak voor hem gekregen door zijn rol als Jimmy Morrison en herinner me vaag dat hij ook acceptabel was in Top Gun. Maar laat de beste man verder gewoon Amerikaans praten; hij heeft al moeite genoeg met acteren lós van de accenten..

Ik ben gisteravond blijven kijken naar dit dunne verhaal met voorspelbare 'wendingen' omdat ik in het voorstukje Michael Douglas had gezien. Ook jammer van mijn tijd: zelden heb ik zo'n ongeloofwaardige performance van hem gezien..

Het script zal hier niet bij geholpen hebben: de ene oneliner na de andere moet de film meer diepgang geven, maar ook deze zijn zo voorspelbaar dat Clint Eastwood als Dirty Harry er diepzinnig bij afsteekt.. Zelfs de ingebouwde schrikmomenten (...wanneer zal de leeuw nu weer toeslaan...? woehoehoe...) en alle bloederige scenes geven de film eerder iets lacherigs dan spannends.

Enige leuke (ook ingebouwd geforceerd, helemaal bij het uitstapje van Michael en Val in de bergen op zoek naar de leeuwtjes) zijn de mooie shots van het Afrikaanse landschap.

Heb je de film gemist? Nee hoor.