Black Out

Black Out (2012)

Arne Toonen weet de hoge verwachtingen niet helemaal waar te maken, maar komt een heel eind.
play

5,6 details

  • 92 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Misdaad
  • Nederland
92 Min Nederland

Op de dag voor zijn huwelijk wordt ex-crimineel Jos Vreeswijk wakker met een pistool in zijn hand naast een onherkenbaar lijk. De onderwereld beschuldigt hem bovendien van het stelen van twintig kilo cocaïne. Jos krijgt 24 uur de tijd om alles op te lossen. Bijkomend probleem is echter dat hij een black out heeft. Lukt het hem om te voldoen aan het ultimatum en op tijd te zijn voor zijn eigen huwelijk?

Regie
Arne Toonen
Cast
Katja Schuurman, Birgit Schuurman, Chico Kenzari, Raymond Thiry, Kim van Kooten, Robert de Hoog, Alex van Warmerdam, Renée Fokker, Bas Keijzer, Horace Cohen, Willie Wartaal, Renee Fokker, Ursul de Geer, Edmond Classen, Simon Armstrong, Kempi, Simon Armstrong.
Release
25.01.2012
Release NL
26.01.2012
Release DVD
22.05.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Arne Toonen | Cast: Raymond Thiry (Jos Vreeswijk), Bas Keijzer (Bobbie), Kim van Kooten (Caroline), Katja Schuurman (Charity), Birgit Schuurman (Petra), Robert De Hoog (Gianni), Alex van Warmerdam (André), Willie Wartaal (Wally), Joop Kasteel (Seban), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2012

Van videoclips en commercials naar korte films en nu al speelfilms. Regisseur Arne Toonen is jong, ambitieus en kiest voor de leuke uitdagingen die zijn pad kruisen. Zo kwam hij vorig jaar met de kinderfilm Dik Trom die een groot succes werd. Uiteraard werd hij direct voor andere kinderfilms gevraagd en gaat hij binnenkort De Kleine Kapitein naar het boek van Paul Biegel verfilmen. Maar eerst nog even iets heel anders: Black Out. Een grof en vooral grappig bedoelde film die het best gezien kan worden als de Nederlandse Snatch van Guy Ritchie. Toonen heeft talent genoeg, maar kan helaas nog niet werken met dezelfde middelen als Ritchie. En dat is te zien.

Op de dag voor zijn huwelijk wordt ex-crimineel Jos Vreeswijk wakker met een pistool in zijn hand naast een onherkenbaar lijk. Wat er gebeurd is? Jos heeft geen idee, want die heeft een volledige black-out. Wat hij wel weet, is dat diverse figuren uit de onderwereld hem beschuldigen van het stelen van twintig kilo cocaïne. Jos krijgt vierentwintig uur de tijd om alles op te lossen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Black Out Nieuwsberichten