Shaolin

Shaolin (2011)

In a land torn by strife, the righteous monks of Shaolin stand as a beacon of hope for the oppressed masses.

Reviews (1)

jaime91

Avatar

Prachtige epische drama/martial arts film waarin Andy Lau weer een prestatie neerzet wat je van hem gewend bent. Net als Jackie Chan die in deze film een ontzettend lieve maar toch ook clowneske rol neerzet van de shaolin kok die geloof het of niet,niet eens zo heel goed is in martial arts.En zijn martial arts mixt met zijn kookkunsten wat echt bijzonder tof is om te zien. Maar wie me nog het meest heeft verbaasd is Nicholas Tse in zijn rol als wrede badguy.Ik ken Tse eigenlijk alleen maar van de Jackie Chan film New Police Story waarin hij ook al goed was maar in deze film zet hij bijna net zo een goede prestatie neer als Lau.

De martial arts in deze film is ook weer van ontzettend hoog niveau maar ook dat mag geen verrassing zijn als je ziet dat Cory Yuen hier verantwoordelijk voor is. Ook zitten er hier er daar flink wat bloederige scenes in.

Conclusie: Prachtige film die me toch wel heeft weten aan te grijpen. Prachtige verhaal en geweldige acteerprestaties. Verwacht overigens niet veel van de rol van Chan want hoewel hij een ontzettend schattige rol speelt is dit niet meer dan een bijrol. Deze film draait vooral om Lau en Tse en gelukkig stellen beide absoluut niet teleur. Waar ik ook nog zeer van onder de indruk ben is de Soundtrack. Wauw! Absoluut een aanrader deze film.