Tony 10 (2012)

Uitstekende Nederlandse kinderfilm gaat over echtscheiding, maar is ook een heel fijn modern sprookje.
play

6,0 details

  • 90 Min
  • Familiefilm
  • Nederland
90 Min Nederland

Tony 10 gaat over Tony, die bijna tien is en de beste vader van de wereld heeft. Tony is apetrots op zijn vader die opklimt van kraanmachinist tot minister. Maar op een dag hebben zijn ouders een heftige ruzie en loopt zijn vader weg van huis. Tony denkt dat zijn vader verliefd is geworden op de koningin. Hij doet er alles aan om zijn ouders weer bij elkaar te krijgen, en krijgt daarbij hulp van het koninklijk huis...

Regie
Mischa Kamp
Cast
Anna Drijver, Rifka Lodeizen, Jeroen Spitzenberger, Loek Peters, Annet Malherbe, Faas Wijn, Carlo Boszhard, Urmie Plein, Femke Stasse, Giorgio Sanches, Refaja Wattimury, Jamaru Verhoeven, Miguel Leijnse Alonso, Fairuuz Sjak-Shie, Saphire Roemer.
Release
14.02.2012
Release NL
16.02.2012
Release DVD
03.07.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Mischa Kamp | Cast: Faas Wijn (Tony), Rifka Lodeizen (Sissy), Jeroen Spitzenberger (Gilles), Annet Malherbe (Koningin), Anna Drijver (Wanda), Carlo Boszhard (Leraar), e.a.| Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2012

“Ze heeft geen kranenbloed”, zegt Tony tegen zijn vader als hij diens nieuwe vriendin heeft ontmoet. En zonder kranenbloed hoor je niet thuis in het gezin van de negenjarige Tony. Hij woont samen met zijn vader en moeder op een kranenterrein. Zijn vader is kraanmachinist en Tony weet van jongs af aan dat hij dat later ook wil worden.

Tony 10 is de nieuwe jeugdfilm van Mischa Kamp, eerder succesvol met Het Paard van Sinterklaas. Waar Kamp in die films op fijne, niet-moralistische wijze de multiculturele samenleving in beeld bracht, geeft ze in Tony 10 op dezelfde manier commentaar op het fenomeen echtscheiding.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Tony 10 Nieuwsberichten

  • Trailer Tony 10

    Trailer Tony 10

    Arman Avsaroglu,

    Nieuwe Nederlandse jeugdfilm over een kraanmachinist die opklimt tot minister.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Tony 10

acties