Playing for Keeps (2012)

This holiday season, what do you really want?

Een weinig geslaagde mix van drama, komedie en romantiek van de maker van The Pursuit of Happyness. Deze slappe hap speelt de volle honderd minuten op safe.
play

4,6 details

  • 105 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Sport
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

De uitgevoetbalde Schotse profspeler George Dryer zou alles goed voor elkaar moeten hebben ware het niet dat bijna iedereen hem vergeten is en hij in de Verenigde Staten is gaan wonen om dichterbij zijn zoontje te zijn. George ambieert bovendien een baantje als sportverslaggever, maar ook deze plannen willen niet echt vlotten. Daar zou wel eens verandering in kunnen komen als hij wordt gevraagd om het sukkelende elftal van zoon Lewis te coachen. Niet alleen heeft het baantje een magnetische uitwerking op de vrouwtjes, het lijkt hem ook dichter bij zijn ex Stacie te brengen.

Regie
Gabriele Muccino
Cast
Gerard Butler, Catherine Zeta-Jones, Jessica Biel, Uma Thurman, Dennis Quaid, Judy Greer, Sean O'Bryan, James Tupper, Iqbal Theba, Noah Lomax, Grant Goodman, Marlena Lerner, Aidan Potter, Abella Wyss, Grant Collins.
Budget
$ 35.000.000
Release
07.12.2012
Release NL
20.12.2012
Release DVD
23.04.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Gabriele Muccino | Cast: Gerard Butler (George Dryer), Jessica Biel (Stacie), Uma Thurman (Patti), Catherine Zeta-Jones (Denise), Judy Greer (Barb), Dennis Quaid (Carl), Noah Lomax (Lewis), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2012

Acteurs die aan het begin van hun carrière staan verschillen eigenlijk niet eens zo heel veel van collega’s die al decennia in het vak zitten. Veel onervaren acteurs zeggen ja tegen zo’n beetje elke rol die hen wordt aangeboden, hopend dat het ze die ene grote doorbraak brengt. Als je het dan eenmaal gemaakt hebt heb je de rollen voor het uitkiezen. Toch schieten veel oude rotten in het vak door en kan hun projectkeuze in twee categorieën worden verdeeld: rollen die een echte uitdaging vormen en rollen die simpelweg de schoorsteen laten roken. In deze laatste categorie valt het nietszeggende richtingloze Playing for Keeps. Hoofdrolspeler Gerard Butler heeft zich blijkbaar niet afgevraagd of de rol van uitgebluste profvoetballer annex vrouwenverslinder goed op zijn indrukwekkende cv zou staan.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat Butler graag wilde samenwerken met de Italiaan Gabriele Muccino, de man achter tranentrekkers Seven Pounds en The Pursuit of Happyness. Muccino was kennelijk uitgekeken op Will Smith en contracteerde Butler voor de hoofdrol. De uitgevoetbalde Schotse profspeler George Dryer zou alles goed voor elkaar moeten hebben ware het niet dat bijna iedereen hem vergeten is en hij in de Verenigde Staten is gaan wonen om dichterbij zijn zoontje te zijn. George ambieert bovendien een baantje als sportverslaggever, maar ook deze plannen willen niet echt vlotten. Daar zou wel eens verandering in kunnen komen als hij wordt gevraagd om het sukkelende elftal van zoon Lewis te coachen. Niet alleen heeft het baantje een magnetische uitwerking op de vrouwtjes, het lijkt hem ook dichter bij zijn ex Stacie te brengen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Playing for Keeps Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Playing for Keeps

acties