The Five-Year Engagement (2012)

A comedy about the journey between popping the question and tying the knot.

Romantische komedie van de producent van Bridesmaids over twee tortelduifjes die hun huwelijk maar blijven uitstellen omdat er telkens weer iets tussenkomt.
play

6,0 details

  • 124 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
124 Min Verenigde Staten

Het verhaal over twee mensen die verliefd worden op elkaar maar na vijf jaar nog steeds verloofd zijn. Door de dagelijkse drukte (hoofdzakelijk op het werk) ontstaat er behoorlijke stress, en niet alleen bij henzelf, maar ook bij de familieleden. Zal dit koppel evengoed ooit gaat trouwen?

Regie
Nicholas Stoller
Cast
Dakota Johnson, Emily Blunt, Chris Pratt, Alison Brie, Jason Segel, Jacki Weaver, Jim Piddock, David Paymer, Jane Carr, Michael Ensign, Mimi Kennedy, Lauren Weedman, Clement von Franckenstein, Eric Scott Cooper, Madge Levinson.
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 53.909.751
Release
27.04.2012
Release NL
28.06.2012
Release DVD
06.11.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Nicholas Stoller | Cast: Jason Segel (Tom Solomon), Emily Blunt (Violet Barnes), Chris Pratt (Alex Eilhauer), Alison Brie (Suzie Barnes-Eilhauer), Rhys Ifans (Winton Childs), Jacki Weaver (Sylvia Dickerson-Barnes), e.a. | Speelduur: 124 minuten | Jaar: 2012

The Five-Year Engagement is geproduceerd door Judd Apatow, die met komedies als Knocked Up, Superbad, The 40 Year Old Virgin en Bridesmaids op zijn conto een naam heeft hoog te houden. Hoofdrolspeler Jason Segel schreef samen met regisseur Nicholas Stoller het scenario. In 2008 maakten zij op dezelfde manier Forgetting Sarah Marshall. Net als bovengenoemde films gaat The Five-Year Engagement over relaties (veelal tussen een stakker en een droomvrouw) en net als Bridesmaids concentreert deze romkom zich rond een stel met trouwplannen. Denk aan verlovingsfeestjes, curieuze genodigden, planningstress, relaties die onder druk komen te staan en vooral veel gênante speeches. En toch blijft de hilariteit uit.

Violet, een psychologe die net haar diploma op zak heeft en hoopt op een baan aan de universiteit van Berkeley, en Tom, souschef bij een goedlopend restaurant, hebben elkaar ontmoet op een verkleedfeestje met Oud en Nieuw. Precies een jaar later vraagt hij haar ten huwelijk vanaf het dak van het etablissement waar hij werkt, de skyline met de San Francisco Bay Bridge op de achtergrond. Ze zijn in de zevende hemel, verliefder dan ooit en organiseren een verlovingsfeest voor familie en vrienden. Niet veel later wordt Violet afgewezen voor haar droombaan. Ze is daarentegen wel aangenomen op de universiteit van Michigan. In vergelijking met Californië koud, saai en geen plek waar je vrijwillig naartoe verhuist. Tom gunt zijn verloofde deze kans. Ze zullen in Michigan ook wel een goede kok kunnen gebruiken en dus besluit het koppel het erop te wagen. Het gaat om een aanstelling van twee jaar, daarna zien ze wel weer verder. De trouwplannen worden even op de lange baan geschoven. Violet heeft haar plek snel gevonden in het noorden, maar Tom schopt het niet verder dan bediende in een broodjeszaak. Waar zijn verloofde in een gespreid bedje terechtkomt en nieuwe vrienden maakt, voelt hij zich alleen, ontheemd en nutteloos. Na twee jaar wordt haar contract verlengd. Zo blij als ze zelf is, zo erg vindt Violet het voor haar echtgenoot in spe. Van de plannen die ze maakten op het dakterras in San Francisco lijkt weinig meer terecht te komen. Hoe langer de bruiloft op zich laat wachten, hoe meer twijfels de twee krijgen over hun relatie. En hun ouders en oma’s tijdens het skypen maar zeuren over de trouwdatum.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

The Five-Year Engagement Nieuwsberichten

The Five-Year Engagement

acties