Schitterende zwartkomische misdaadfilm annex roadmovie vergt enig geduld van de kijker. De beloning is er echter naar.
play

8,3 details

  • 157 Min
  • Drama
  • Misdaad
  • Turkije
  • Bosnië en Herzegovina
157 Min Turkije

Een dokter en openbaar aanklager worden gedwongen een nachtelijke tocht door de steppe in Anatolië te maken. Hun reis is gelijk aan het leven in een klein dorp: het gevoel dat achter elke heuvel iets tevoorschijn komt…

Alt titel
Bir Zamanlar Anadolu'da
Regie
Nuri Bilge Ceylan
Cast
Yilmaz Erdogan, Ahmet Mumtaz Taylan, Taner Birsel, Muhammet Uzuner, Ercan Kesal, Cansu Demirci, Firat Tanis, Ugur Aslanoglu, Kubilay Tunçer, Emre Sen, Burhan Yildiz, Nihan Okutucu, Safak Karali, Murat Kiliç, Erol Erarslan.
Release
21.05.2011
Release NL
19.01.2012
Release DVD
16.10.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Nuri Bilge Ceylan | Cast: Muhammet Uzuner (Cemal), Yilmaz Erdogan (Naci), Taner Birsel (Nusret), Firat Taniş (Kenan) | Speelduur: 150minuten | Jaar: 2011

Op het afgelopen filmfestival van Cannes won het Turkse Once Upon a Time in Anatolia de Grand Prix de Jury en dat was volkomen terecht. Regisseur Nuri Bilge Ceylan bewijst na Iklimler (2006) en Three Monkeys (2008) wederom een groot filmmaker te zijn met een fantastisch oog, een analytische blik en een groot gevoel voor humor. Once Upon a Time in Anatolia is een volwassen sprookje en een relaas over het schemergebied tussen feit en fictie.

In Once Upon a Time in Anatolia zijn we getuige van een oneindig lijkende tocht door de nachtelijke heuvels van Anatolië. Plaatselijke notabelen zijn op zoek naar de plek waar een moordslachtoffer zou zijn begraven. De verdachten zijn daar ook bij aanwezig. Zij dienen de plek aan te wijzen, maar kunnen zich als gevolg van een drinkgelag nauwelijks iets herinneren en in de nacht lijkt alles op elkaar. De tocht wordt slechts eenmaal onderbroken om te eten en te rusten en pas bij het krieken van de dag lijkt de groeiende uitputtingsslag tot een eind te komen. Gedurende de zoektocht bestaat de dialoog slechts uit droogkomische reflecties en vervreemdende flarden tekst.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

hollywoodking

"...Weer een geweldige film van Nuri Bilge Ceylan. Na Uzak/Distant is deze zeker zijn beste. :) Kan......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Once Upon a Time in Anatolia

acties