Doodslag

Doodslag (2012)

Indringende film met Theo Maassen omtrent heftig en actueel thema trekt de realiteit bijna door tot in het belachelijke, maar de beoogde boodschap komt zeker over.
play

6,6 details

  • 81 Min
  • Thriller
  • Drama
  • Nederland
81 Min Nederland

Doodslag vertelt het verhaal van ambulancebroeder Max, die in zijn werk wordt belemmerd door hufterig gedrag. Hij slaat, daartoe mede aangezet door een tv-optreden van een beroemde cabaretier op een dag letterlijk van zich af. Met grote onbedoelde gevolgen.

Regie
Pieter Kuijpers
Cast
Najib Amhali, Gijs Scholten van Aschat, Theo Maassen, Eric van Sauers, Maryam Hassouni, Martijn Koning, Jeffrey Hamilton, Ad van Kempen, Stefan de Walle, Micha Hulshof, Marjon Brandsma, Mamoun Elyounoussi, Janni Goslinga, Matthijs van Nieuwkerk, Casper van Ouwerkerk, Arie Boomsma.
Opbrengst
$ 702.851
Release
12.01.2012
Release NL
12.01.2012
Release DVD
22.05.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Pieter Kuijpers | Cast: Theo Maassen (Max), Maryam Hassouni (Amira), Gijs Scholten van Aschat (Felix), Janni Goslinga (Bettie), Stefan de Walle (Jos), e.a. | Speelduur: 87minuten | Jaar: 2012

‘Handen af van onze hulpverleners’ luidt de slogan van de huidige campagne van de onafhankelijke stichting SIRE. Waarom? Omdat uit onderzoek blijkt dat acht op de tien Nederlanders het geweld tegen hulpverleners zat is. Geweld tegen hulpverleners, het schijnt een trend te zijn. Regisseur Pieter Kuijpers (Van God Los) en zijn team merkten dat blijkbaar ook en besloten met een klein budget de speelfilm Doodslag te maken. Theo Maassen mocht net als in Kuijpers’ laatste film TBS de hoofdrol spelen.

Het scenario is verdeeld in vier hoofdstukken die telkens vooraf worden gegaan door een wit scherm met daarop een zwart Romeins cijfer dat het hoofdstuk aangeeft. In hoofdstuk één is Max een gelukkig mens. Hij heeft dan wel een emotioneel zware baan, maar hij is er trots op en rijdt graag met zijn ambulance. Wanneer zijn collega tijdelijk stopt, krijgt hij de jonge, Marokkaanse Amira als vervanger. Ze is jong, gedreven, maar vooral erg goed. Als hij op een dag in zijn werk belemmerd wordt door een groep jongeren slaat hij, daartoe mede aangezet door een tv-optreden van een bekende cabaretier, letterlijk van zich af.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Doodslag Nieuwsberichten