Doodslag (2012)

Indringende film met Theo Maassen omtrent heftig en actueel thema trekt de realiteit bijna door tot in het belachelijke, maar de beoogde boodschap komt zeker over.
play

6,6 details

  • 81 Min
  • Thriller
  • Drama
  • Nederland
81 Min Nederland

Doodslag vertelt het verhaal van ambulancebroeder Max, die in zijn werk wordt belemmerd door hufterig gedrag. Hij slaat, daartoe mede aangezet door een tv-optreden van een beroemde cabaretier op een dag letterlijk van zich af. Met grote onbedoelde gevolgen.

Regie
Pieter Kuijpers
Cast
Theo Maassen, Maryam Hassouni, Gijs Scholten van Aschat, Stefan de Walle, Najib Amhali, Mamoun Elyounoussi, Micha Hulshof, Ad van Kempen, Eric van Sauers, Matthijs van Nieuwkerk, Janni Goslinga, Marjon Brandsma, Jeffrey Hamilton, Martijn Koning, Arie Boomsma, Casper van Ouwerkerk.
Opbrengst
$ 702.851
Release
12.01.2012
Release NL
12.01.2012
Release DVD
22.05.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Pieter Kuijpers | Cast: Theo Maassen (Max), Maryam Hassouni (Amira), Gijs Scholten van Aschat (Felix), Janni Goslinga (Bettie), Stefan de Walle (Jos), e.a. | Speelduur: 87minuten | Jaar: 2012

‘Handen af van onze hulpverleners’ luidt de slogan van de huidige campagne van de onafhankelijke stichting SIRE. Waarom? Omdat uit onderzoek blijkt dat acht op de tien Nederlanders het geweld tegen hulpverleners zat is. Geweld tegen hulpverleners, het schijnt een trend te zijn. Regisseur Pieter Kuijpers (Van God Los) en zijn team merkten dat blijkbaar ook en besloten met een klein budget de speelfilm Doodslag te maken. Theo Maassen mocht net als in Kuijpers’ laatste film TBS de hoofdrol spelen.

Het scenario is verdeeld in vier hoofdstukken die telkens vooraf worden gegaan door een wit scherm met daarop een zwart Romeins cijfer dat het hoofdstuk aangeeft. In hoofdstuk één is Max een gelukkig mens. Hij heeft dan wel een emotioneel zware baan, maar hij is er trots op en rijdt graag met zijn ambulance. Wanneer zijn collega tijdelijk stopt, krijgt hij de jonge, Marokkaanse Amira als vervanger. Ze is jong, gedreven, maar vooral erg goed. Als hij op een dag in zijn werk belemmerd wordt door een groep jongeren slaat hij, daartoe mede aangezet door een tv-optreden van een bekende cabaretier, letterlijk van zich af.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Doodslag Nieuwsberichten

Laatste reacties

Nielsgibby10

"...Ik weet niet waarom maar dit was echt een leuke film. Ik denk dat dat zwart wit gewoon symbolisch st......"

Tarkus

"...Net zoals met 'TBS' vind ik dat Theo Maassen het ook in deze film prima doet. En het verhaal sprak......"

meneeraart

"...[quote=movieplanet124]Ja ikdacht eerste dat het aan me tv lag of zo. Ik snap ook niet waarom dat was......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Doodslag

acties