Nick

Nick (2012)

5,3 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Nederland
90 Min Nederland

Nick is een sympathieke, getalenteerde, maar rusteloze en wispelturige jongeman, die als chef-kok werkt in een restaurant. Nadat zijn vriendin hem uit haar huis heeft geschopt en hij ontslagen wordt door het restaurant, onderneemt hij een reis naar Kroatië om zichzelf en zijn geluk te hervinden. In de bossen van Kroatië komt Nick langzaam tot rust.

Regie
Fow Pyng Hu
Cast
Marcel Hensema, Luna Mijovic, Elisa Beuger, Merijn de Jong.
Release
16.02.2012
Release NL
16.02.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Fow Pyng Hu | Cast: Merijn de Jong (Nick), Elisa Beuger (Monie), Maarten Heijmans (Jimmy), Luna Mijovic (Sophie), Marcel Hensema (Wim), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2011

In de derde speelfilm van de Nederlandse filmmaker Fow Pyng Hu staat een bijzondere jongen centraal. Titelfiguur Nick heeft een grimmige aard, waar geen peil op te trekken valt. Zijn oudere vriendin Monie windt hij met gemak om zijn vinger, maar boort hij een moment later verbaal compleet de grond in. Nick werkt als kok in een Italiaans restaurant, waar hij een vriendschappelijke relatie met baas Wim onderhoudt. Maar Wim mag natuurlijk wel van geluk spreken dat hij zo’n getalenteerde en verfijnde kracht in zijn zaak heeft werken. Het is een toegewijde jongen die er niet voor terugdeinst om zijn baas ten overstaan van zijn personeel een flinke veeg uit de pan te geven.

Nicks enorme ego speelt hem regelmatig parten. Zijn uitspraken liegen er niet om en zijn regelmatig kwetsend en confronterend. Het lukt maar weinigen om door de façade heen te prikken. Vriend Jimmy onderneemt regelmatig een poging, maar weet eigenlijk ook niet goed wat aan te vangen met Nicks wispelturige karakter. Een etentje bij Monie begint gemoedelijk, maar loopt compleet uit de hand. Nicks collega, de mooie Sophie, vertelt hem van de enorme truffels die in haar thuisland Kroatië praktisch voor het oprapen liggen. Als Nick door zijn lompe gedrag zowel zijn vriendin als zijn baan kwijtraakt, springt hij met Sophie in de auto. Op zoek naar de truffels en misschien wel zichzelf.