Kill List

Kill List (2011)

Kill List is een spannende en onvoorspelbare mix tussen horror, thriller en misdaadfilm. Regisseur Ben Wheatley is een naam om in de gaten te houden.
play

6,5 details

  • 95 Min
  • Misdaad
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
95 Min Verenigd Koninkrijk

Jay, een voormalig soldaat die nu een huurmoordenaar is, is er fysiek en mentaal gezien niet al te best aan toe na een vreselijke klus in Kiëv. Acht maanden later wordt hij onder druk gezet door zijn partner Gal om een nieuwe klus te gaan doen. Hij besluit het te doen en wanneer het duo binnendringt in de donkere en vreemde wereld van de nieuwe opdracht, beginnen de paranoia en angst van Jay weer op te spelen.

Regie
Ben Wheatley
Cast
Ben Crompton, MyAnna Buring, Struan Rodger, Michael Smiley, Neil Maskell, Robin Hill, Mark Kempner, Gareth Tunley, Harry Simpson, Emma Fryer, Esme Folley, Gemma Lise Thornton, Zoe Thomas, Jamelle Ola, Damien Thomas.
Budget
$ 500.000
Opbrengst
$ 171.760
Release
02.09.2011
Release NL
31.01.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Ben Wheatley Cast: Neil Maskell (Jay), Michael Smiley (Gal), MyAnna Buring (Shel), Emma Fryer (Fiona), Struan Rodger (The Client), e.a. Speelduur: 95 minuten Jaar: 2011

Het leven van oorlogsveteraan Jay loopt niet op rolletjes. Hij zit al maanden werkloos thuis bij zijn vrouw Shel en hun zoontje nadat een mysterieuze klus in Kiev mis is gegaan. Ondertussen stapelen de rekeningen en de spanningen tussen Jay en Shel zich op. Dan komt zijn beste vriend Gal op bezoek met een aanbod: een klus als huurmoordenaar moet snel geld opleveren en zo de financiële problemen verhelpen. Op de ‘kill list’ staan drie namen. Maar waarom moeten deze mensen dood? En wat zijn precies de motieven van de mysterieuze opdrachtgever?

Veel méér over het plot van Kill List vertellen zou teveel prijsgeven. Over regisseur Ben Wheatley kan wél wat verteld worden. Wheatley begon zijn carrière met het maken van bedrijfsfilmpjes, monteerklusjes en filmpjes voor het internet, en kreeg uiteindelijk werk als schrijver en regisseur voor verschillende (komische) tv-series. Hij maakte zijn speelfilmdebuut in 2009 met Down Terrace, waarmee hij diverse festivalprijzen in de wacht sleepte. Ook Kill List, waarvan Wheatley het script schreef samen met zijn vrouw Amy Jump, werd goed ontvangen: maar liefst vijf nominaties bij de British Independent Film Awards én de prijs voor beste horrorfilm van filmtijdschrift Empire.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Kill List Nieuwsberichten