Black Gold (2011)

5,5 details

  • 129 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • Italië
  • Qatar
129 Min Frankrijk

Het is de jaren dertig in Arabië. De tijd van een ontdekking die de hele wereld zal veranderen; het zwarte goud, olie. De jonge Arabische prins Auda (Tahar Rahim) die getrouwd is met de beeldschone Leyla (Freida Pinto) raakt verwikkeld in een strijd tussen twee rivaliserende Emirs. De een is zijn conservatieve vader Amar (Mark Strong) en de ander zijn moderne, liberale schoonvader Nesib (Antonio Banderas). Het pact tussen de Emirs over het niemandsland De Gouden Gordel wordt geschonden, nadat Nesib het land gebruikt voor olie-exploitatie aan een Amerikaanse bedrijf. Auda komt voor een keuze te staan waarbij hij moet kiezen tussen zijn afkomst en toekomst.

Regie
Jean-Jacques Annaud
Cast
Antonio Banderas, Mark Strong, Tahar Rahim, Freida Pinto, Riz Ahmed, Corey Johnson, Eriq Ebouaney, Liya Kebede, Driss Roukhe, Akin Gazi, Jan Uddin, Lotfi Dziri, Mostafa Gaafar, Ziad Ghaoui, Jamal Awar.
Opbrengst
$ 5.446.000
Release
22.12.2011
Release NL
15.03.2012
Release DVD
14.08.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Jean-Jacques Annaud | Cast: Tahar Rahim (Auda), Mark Strong (Amar), Antonio Banderas (Emir Nesib), Freida Pinto (Leyla), Akin Gazi (Saleeh), e.a. | Speelduur: 129 minuten | Jaar: 2011

Het is alweer een dikke vier jaar geleden dat Jean-Jacques Annaud van zich heeft laten horen. Zijn laatste Engelstalige project, Enemy at the Gates is zelfs alweer ruim een decennium oud. Voor de Fransman is het geen uitzonderlijke situatie, want de cineast die we nog het beste kennen van visuele juweeltjes als The Name of the Rose en Seven Years in Tibet, neemt graag de tijd om zijn projecten grondig uit te werken. Dat deze aanpak kan leiden tot enorme oogkleppen blijkt wel uit zijn epische woestijnsoap Black Gold.

Spanjaard Antonio Banderas en Brit Mark Strong spelen twee royalty’s die een haat-liefdeverhouding met elkaar onderhouden. Al in de introductie brengt de behoudende sultan Amar zijn twee zoons Saleeh en Auda onder bij de vooruitstrevende Emir Nesib, waar ze opgroeien met diens dochter Leyla. De uitwisseling maakt deel uit van een pact tussen de twee rijken. De vrede blijft gehandhaafd zolang niemand aanspraak maakt op het stuk niemandsland dat hun twee grondgebieden scheidt. Als er echter olie in deze Gouden Gordel wordt gevonden, kan Nesib de verleiding niet weerstaan. Zijn pleegzoons voelen zich steeds meer de speelbal in het slepende conflict.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Mooie beelden en mooie kostumering in deze film. Maar het verhaal is maar zwak, had me er veel meer......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Black Gold

acties