The Paperboy (2012)

Potentie heeft de nieuwste film van Lee Daniels zeker, maar het komt allemaal niet goed uit de verf.
play

5,2 details

  • 107 Min
  • Thriller
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigde Staten

De film is gebaseerd op een boek van Pete Dexter en gaat over een verslaggever die terugkeert naar zijn geboorteplaats om een moordzaak te onderzoeken en in dat proces valt voor een traditionele femme fatale.

Regie
Lee Daniels
Cast
Zac Efron, Matthew McConaughey, Nicole Kidman, John Cusack, Scott Glenn, David Oyelowo, Ned Bellamy, Macy Gray, Edrick Browne, John P. Fertitta, Nealla Gordon, Peter Murnik, Kevin Waterman, Danny Hanemann, Jay Oliver.
Budget
$ 12.500.000
Opbrengst
$ 1.353.868
Release
05.10.2012
Release NL
08.11.2012
Release DVD
26.02.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Lee Daniels | Cast: Zac Efron (Jack Jansen), Matthew McConaughey (Ward Jansen), Nicole Kidman (Charlotte Bless), John Cusack (Hillary van Wetter), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2012

Vier jaar voordat Lee Daniels in 2009 doorbrak met het keiharde, aangrijpende sociodrama Precious, debuteerde hij met Shadowboxer. De misdaadthriller met Cuba Gooding Jr. en Helen Mirren in de hoofdrollen bleek nogal een curieus werk te zijn. De film neigde met zijn banaliteit en onrealistische situaties naar pulpcinema, of dat nou met opzet was gedaan of niet. DanielsÂ’ nieuwste The Paperboy heeft een interessante opzet, maar lijkt jammer genoeg toch meer op dat debuut dan op het superieure Precious.

Gezien de kwaliteit van Precious weten we dat Daniels een uitstekend regisseur is, dus dat The Paperboy regelmatig als een slechte B-film uit de jaren zeventig oogt zal ongetwijfeld met opzet zijn gedaan. Lelijke zoombewegingen, opzichtige overvloeiers, een hand van een personage dat als een vlek een shot half bedekt; de film ziet er met name in de eerste helft niet bepaald fraai uit. Om het exploitationplaatje compleet te maken, krijgt de kijker aardig wat schaamteloosheden op zich afgevuurd, onder andere bij een bezoek aan de gevangenis en bij de nasleep van een reeks kwallensteken.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Paperboy Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Paperboy

acties